I dag i folketingssalen har vi debatteret de syriske migranter i Danmark.

Venstrefløjen vil have, de skal have lov til at blive. De bliver aldrig klogere på den fløj.

Jeg mener, de aldrig skulle være lukket ind. Grænsen skulle være forseglet, da de kom væltende op igennem Tyskland i 2015 og 2016 og Merkel verfede dem videre mod os.

Lars Løkke Rasmussen var statsminister og lukkede dem ind. Kristian Thulesen Dahl var leder af det største parti i blå blok og kunne have sagt nej.

Ingen af dem gjorde noget. De svigtede totalt. I dag ser vi konsekvenserne.

Du kan se debatten på linket.

Nedenfor kan du læse den tale, jeg holdt, da jeg fik ordet.

Kærlig hilsen
Pernille

Ordførertale 5. maj 2021

Politikere, der ønsker at tiltrække eller fastholde migranter fra de muslimske lande, undergraver danskernes frihed og tryghed.

Migrantkrisen i 2015, hvor migranter i massevis strømmede ind over de danske grænser og op ad vores motorveje, er det største politiske svigt i min levetid.

Som borgerlig gjorde det særligt ondt at være vidne til, at svigtet skete under en borgerlig venstreregering med DF som det største parti i blå blok.

Tusindvis af migranter rejste gennem mange sikre lande i jagten på velfærdsstaten mod nord. De trådte ind over vores grænser. De blev ikke stoppet.

Trods løfter om ’Straksopbremsning’ og ’Vi passer på Danmark’ kun et halvt år tidligere ved valget i 2015, var der ikke et eneste parti i den borgerlige lejr, der sagde fra. Tværtimod.

De sad på hænderne og lod det ske.

Det er ganske enkelt et svigt, som jeg aldrig kommer til at glemme. Et svigt, som har ændret Danmark for evigt.

Og som man kunne forudsige, så er det voldsomt svært for de samme politikere, der lukkede migranterne ind at tage sig sammen til at få dem ud igen.

Det er det, debatten handler om i dag.

En debat, som vi slet ikke havde behøvet, hvis hr. Lars Løkke Rasmussen og hr. Kristian Thulesen Dahl i 2015 havde været deres ansvar voksent og afvist migranterne på grænsen.

Det er deres ansvar. Det er deres svigt.

I dag, seks år senere, kender vi de første konsekvenser af svigtet. Det er ikke godt.

Alt for mange syriske mænd er kriminelle. Alt for mange syriske kvinder lever af offentlig forsørgelse.

En ny opgørelse fra Justitsministeriet viser, at antallet af voldtægter de seneste år er steget markant.

Knap hver fjerde af de dømte har udenlandsk nationalitet. Syrien ligger nummer ét på den triste liste over udenlandske nationaliteter for personer dømt for voldtægt sidste år i Danmark.

Og også i statistikkerne over voldsforbrydelser er syrerne væsentligt overrepræsenterede.

I samme periode er udgifterne til ikke-vestlige indvandrere og efterkommere steget markant. Det skyldes ikke mindst de muslimske migranters manglende vilje og evne til at forsørge sig selv.

Ser vi på syrernes deltagelse på arbejdsmarkedet, så er tallene mildest talt triste.

Kun fire ud af ti af de syrere, der ankom til Danmark i 2015, er i dag kommet i arbejde. Blandt syriske kvinder i alderen 30-59 år hele tre ud af fire fuldtidsmodtagere, som lever på offentlig forsørgelse.

Syrerne fik opholdstilladelse midt i et økonomisk opsving. Der har i flere år været efterspørgsel på arbejdskraft. Og udlændinge fra ikke mindst de østeuropæiske lande har i samme periode formået at træde ind på det danske arbejdsmarked, bidrage positivt til økonomien og forsørge sig selv – vel at mærke UDEN at kunne det danske sprog.

Vold, voldtægter og arbejdsløshed. Det hverken kan eller skal vi leve med.

Derfor skal tilstrømningen standses. Kriminelle udlændinge og udlændinge, der ikke forsørger sig selv skal have inddraget deres opholdstilladelse.

Og de, som er i Danmark på en midlertidig opholdstilladelse, skal naturligvis rejse ud, når denne udløber.

Migranterne fra Syrien skulle aldrig have haft en opholdstilladelse stillet i udsigt.

De skulle have haft den fornødne hjælp i nærområderne via FN-systemet, som er indrettet til at håndtere flygtninge og fordrevne.

De skulle aldrig være lukket ind i Danmark.

Men det blev de af de politikere, der i 2015 ellers havde magten til at sige nej: Hr. Lars Løkke Rasmussen. Hr. Kristian Thulesen Dahl.

Vi, som så katastrofen rulle ind over landets grænser i medierne, måtte på DF – det dengang største parti i blå blok – forstå, at hvis man satte hårdt mod hårdt med et krav om et asylstop, så ville man risikere, at den daværende statsminister, hr. Lars Løkke Rasmussen, udskrev valg.

Det er den undskyldning, vi har måttet høre på lige siden.

Kristian Thulesen Dahl lod landet oversvømme af migranter for at holde hånden under statsministeren.

Den Lars Løkke Rasmussen, der tre et halvt år senere endte med at hælde alle andre borgerlige partier – og DF – ned ad brættet og springe ud som fortaler for et samarbejde med Radikale Venstre og Socialdemokratiet.
Den statsminister, der få år senere rejste til Marokko og personligt underskrive ’FN’s globale aftale om migration’ i Marrakech.

Der var ikke noget danskerne fik gavn af, der var at redde dér, her Kristian Thulesen Dahl.

Svigtet i 2015 har gjort evig skade på det danske samfund

Og således er vi tilbage ved udgangspunktet for dagens hasteforespørgsel.

Som jeg indledte med at sige, så er det særdeles nedbrydende for vores frihed og sikkerhed at fastholde syriske migranter i Danmark.

De skal have inddraget deres opholdstilladelse, når den udløber. De skal rejse ud af Danmark. De skulle aldrig være lukket ind.