Politikerne skal bestemme mindre, og danskerne skal bestemme meget mere selv – også over flere af deres egne penge.

Det mener vi i Nye Borgerlige, og nu trækker vi Danmark et skridt i den retning.

Med skatteaftalen, som vi landede i går, slipper et flertal af danskerne fremover billigere i skat – både i toppen og i bunden.

Det sker ved, at vi hæver beskæftigelsesfradraget, fordi det bedre skal kunne betale sig at arbejde.

Vi hæver topskattegrænsen, så færre bliver brandbeskattet, fordi flid, færdigheder og virkelyst skal belønnes. Og så lemper vi arveafgiften.

I Nye Borgerlige så vi gerne den økonomisk tåbelige og uanstændige afgift helt afskaffet, hvilket der desværre ikke er flertal for.

Men nu sikrer vi, at færre af de penge, som man har tilbage og gerne vil give videre til sine børn og efterkommere, bliver indkasseret af staten. Det er glædeligt.

Vi er også glade for, at vi har aftalt en skatterabat til de danskere, der nærmer sig pensionsalderen, og som vi gerne vil give en gulerod for at blive på arbejdsmarkedet.

Et forslag, som vi allerede havde med under forhandlingerne om Arne-pensionen, men som vi ikke kom igennem med dengang. Bjarne, som vi kalder ham, der bliver på arbejdsmarkedet efter 42 år, skal have en skatterabat, når Arne går på pension.

Fremover får Bjarne flere penge mellem hænderne – og så er der også en højere kontant præmie til Bjarne og alle andre danskere, hvis de vælger at blive på arbejdsmarkedet efter at have nået folkepensionsalderen.

Endeligt får unge, der i dag har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet, en hjælpende hånd.

Der er naturligvis dele af aftalen, som ikke er groet i vores baghave. Men efter to valgperioder, hvor DF og venstrefløjen har spændt ben for markante skattelettelser, er gårdagens aftale samlet set et skridt i den rigtige retning.

Danskerne får fremover lov at over lidt flere af deres egne penge selv. Det er vi ikke imod.