Du gør en forskel – godt nytår!

Lad os være ærlige; 2023 har på mange måder været et temmelig træls år – ikke mindst for os i Nye Borgerlige. Men det nytter ikke at dvæle ved fortiden. Vi rejser os, lærer af vores fejl og kæmper videre.

Vi er her, fordi vi elsker vores land og føler et personligt ansvar for at gøre en forskel. Og vi er privilegerede at have fået pladser i landets byråd, regionsråd og ikke mindst i folketinget. Det forpligter.

I en tid, hvor politikere – med Mette Frederiksen på en absolut førerplads i den disciplin – ynder at gøre danskerne til ofre, tale dystert om fremtiden og lede med frygt, er der behov for borgerlige mennesker, der tror på fremtiden, tager ansvaret på sig og viser, at der er en anden vej. 

At den kortvarige tryghed, som regeringen og venstrefløjen med deres vidtgående politiske indgreb lover, yderst sjældent står mål med den frihed og de værdier, vi som borgere må ofre undervejs.

Vi har en pligt til at kæmpe for vores frihed og værdier. Og der er nok at tage fat på.

For 2023 var ikke kun et hårdt år for Nye Borgerlige. Det var også året, hvor regeringen greb dybt i borgernes lommer og tog endnu mere af magten og friheden fra danskerne. 

Flertalsregeringen med Mette Frederiksen i spidsen flankeret af Venstre og Moderaterne har afskaffet Store Bededag og indført koranloven. Vores fælles kultur og frihed er ofret for konkurrencestaten og hensynet til islamiske mørkemænd. 

Regeringen har vedtaget en række nye klima-afgifter, som fremover gør det endnu dyrere at være dansker. 

Og med hjælp fra SF har regeringspartierne mørklagt undersøgelsen af FE-sagen.

Året, vi nu lægger bag os, har med andre ord kostet danskerne dyrt, og jeg forstår til fulde, hvis det ind imellem føles fristende at kaste håndklædet i ringen og give op, men skal magtpartierne og venstrefløjen virkelig vinde kampen om landets fremtid uden modstand? 

Vil vi kunne se os selv i øjnene, hvis vi bare lader stå til og giver dem frit løb, fordi det kortvarigt føles bekvemt at lade sig føre med strømmen? 

Nej!

Så let får de os ikke ned med nakken. Vi tørrer sveden af panden, samler kræfter og klør på. Det er vores pligt. Og der er håb forude. Danskernes opbakning til regeringen er faldet markant på bare et år. Det er godt. 

Danmark har brug for en borgerlig genrejsning – for et nyt borgerligt flertal, der vil føre os i en mere borgerlig retning. 

Som en dæmning mod venstrefløjens evindelige pres for at tage magten, friheden og ansvaret fra borgerne, skal vi borgerlige stå sammen og stå fast. Det er tid til et borgerligt opgør. 

Et opgør med den socialdemokratiske velfærdsstat, der gør borgerne til klienter af det offentlige.

Et opgør med en forfejlet udlændingepolitik, der sender gode, velintegrerede udlændinge på porten, men giver ophold til seriekriminelle og voldtægtsforbrydere.

Og et opgør med en socialistisk klima- og energipolitik, der gør danskerne fattigere og spolerer vores natur uden at sikre os tilstrækkelig, grøn energi.

Det kæmper vi for – det kæmper jeg for.

Jeg ved ikke, hvad fremtiden bringer, men jeg ved, at den bliver bedre, når vi forpligter os på hinanden og gør os umage. Når vi tager ansvaret på os. Ansvaret for os selv, vores nære og gerne lidt til.

Som borgerlige føler vi en grundlæggende pligt til at gøre, hvad vi kan, hvor vi kan. 

Som medlemmer af Folketinget, landets byråd og regionsråd. Som frivillige i politiske fællesskaber, i bestyrelser og foreningslivet. Som forældre, venner, naboer, erhvervsdrivende og kolleger.

Vi borgerlige kræver ikke bare ind. Vi vender ikke bare ryggen til problemerne og lader stå til. Hverken hjemme eller ude. Vi lægger os i selen for at gøre lidt mere og gøre det lidt bedre. 

Det er styrken i vores borgerlige kulturelle fællesskab – det er det, der gør os stærke, selv om vi er få. 

Vi kan ikke styre alt. Men vi kan hver især beslutte at gøre en positiv forskel derfra, hvor vi er. 

Her ved årets udgang vil jeg gerne sige tak for dig og for din indsats for vores fælles fremtid. Uanset hvor du i din hverdag påtager dig et personligt ansvar. 

Du gør en forskel.

Rigtigt godt nytår.

Pernille Vermund