Allerede i 2016 fremlagde vi i Nye Borgerlige en fuldt finansieret plan, der ville styrke dansk forsvar og opfylde NATO-forpligtelsen om at betale 2 % af BNP til forsvar og sikkerhed.

Her syv år efter bliver det endelig til virkelighed med det 10-årig forlig, vi i går indgik med et bredt flertal i Folketinget.

Vi løfter i den grad det danske forsvar ved blandt andet at styrke værnepligten, sikre mere personale samt bedre materiel og faciliteter.

Vigtigheden af det kan ikke understreges, og det glæder mig meget, at de andre partier nu også har indset, at NATO-aftalen fra 2014 skal opfyldes.

Jeg er meget glad for, at vores forsvarsordfører Kim Edberg Andersen bed sig fast ved forhandlingsbordet og med ihærdigt arbejde som altid, var med til at skabe det gode resultat.

Samtidig er det meget vigtigt, at Kim har været med til at sikre, at det i aftalen understreges, at det også fremover er Folketinget, der afgør, om danske soldater skal sendes ud på en mission.

I Nye Borgerlige anerkender vi, at danskerne har talt, da de for lidt over et år siden afskaffede forsvarsforbeholdet. Men det betyder ikke, at vi vil give regeringen carte blanche til at sende danske soldater på vanvittige missioner eksempelvis i Afrika de næste 10 år.

Danmarks forsvarspolitik har til formål at sikre, at danskerne kan være frie – sammen. Vi skal kunne leve i tryghed, og vi skal kunne bistå vores allierede i NATO, hvis de bliver truet eller angrebet.

Det kræver, at vores forsvar bliver genopbygget, og det tager vi et stort skridt mod de kommende år med aftalen. Og vi er klar, når forligets delaftaler skal forhandles på plads på den anden side af sommeren.

God sommer til jer alle.

Kærlig hilsen

Pernille