SU til udlændinge er ude af kontrol

Peter Seier Peter Seier Christensen Nye Borgerlige

Det er på tide, at vi siger stop!

SU til udlændinge koster statskassen over en halv milliard kroner om året – og tallet stiger.

Det er ude af kontrol, hvilket er helt urimeligt over for danskerne. Det er på tide, at vi løser problemet fra bunden.

Dansk SU skal forbeholdes danske statsborgere.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få seneste nyt i sagen!
Ja – hold mig opdateret!

Politikerne virker hverken til at have viljen eller modet til at løse problemet. I Nye Borgerlige er vi ikke bange for at sige stop for ydelser til udlændinge! Det er både nødvendigt og sund fornuft.

-Peter Seier Christensen, Fremskridtsordfører

Ja – giv mig seneste nyt

Det koster SU til udlændinge

Regningen er næsten seksdoblet på fem år

Politikernes lappeløsninger har intet hjulpet på udgifterne til udenlandske studerende. I 2013 brugte Danmark 88 mio. på SU til udenlandske studerende. I 2018 var tallet 513 mio. Det er på tide at løse problemerne fra bunden og knytte danske ydelser til statsborgerskabet.

En dårlig forretning

Kun en tredjedel af internationale studerende i Danmark giver flere offentlige indtægter end udgifter. Derudover er beskæftigelsen for udlændinge lav efter endt uddannelse. Den danske generøsitet overfor udenlandske studerende er altså en overordentlig dårlig forretning for Danmark. Udenlandske studerende, der ønsker at studere i Danmark, skal gøre det for egne midler.

At give udlændinge adgang til SU – og dermed offentlig forsørgelse – er unødvendigt og skadeligt for vores samfund. Danske ydelser skal naturligvis knyttes til statsborgerskabet!

-Peter Seier Christensen, Fremskridtsordfører

Ja – hold mig opdateret!

Det vil Nye Borgerlige

Udlændinge skal forsørge sig selv

Der er mange gode grunde til, at udlændinge kan studere i Danmark. Men at give udlændinge adgang til SU – og dermed offentlig forsørgelse – er unødvendigt og skadeligt for vores samfund. Det tømmer vores danske værdifællesskab for indhold, når offentlige ydelser, der er optjent og betalt over skatten af danskere, uden videre tildeles udlændinge.

Løsninger fra bunden

Politikerne har ikke magtet at løse problemerne. De har blot accepteret EU’s indblanding, imens de har forsøgt at afhjælpe de store problemer med forskellige lappeløsninger. Vores forslag vil løse problemet fra bunden: Stop for SU til udlændinge. Retten til offentlig forsørgelse skal naturligvis være forbeholdt danskerne.

Gå ikke glip af udviklinger i sagen!

Ja tak – hold mig opdateret