Registreringsafgiften på motorkøretøjer skal helt væk

Registreringsafgiften gør Danmark fattigere

Bilen har i årtier været beskattet som om, det var en luksus at have bil. 150 procent i afgift betaler du i dag af de sidste kroner, en bil koster. Og vel at mærke betaler du ikke alene afgift af bilen. Du betaler også afgift af sælgerens fortjeneste og af momsen. Altså betaler en afgift af en anden afgift.

Det er alt for meget, og afgiften er også enorm skadelig for Danmarks økonomi.

Bilen er desuden ikke et luksus-gode. Bilen er et helt nødvendigt transportmiddel for almindelige familier, der bor uden for de større byer. Uden bil kan hverdagen for rigtigt mange familier simpelthen ikke hænge sammen.

Registreringsafgiften er en af de mest skadelige og forvridende afgifter, politikerne har indført.

Det kan man se af skatteministeriets beregninger over, hvad der sker, når man fjerner den.

Skatteministeriet forventer, at registreringsafgiften i 2021 vil give 18,1 milliarder kroner i statskassen, men hvis man fjerner den, mister statskassen kun 12,4 milliarder kroner.

Der ’forsvinder’ altså over 5 milliarder kroner undervejs mellem de penge, du afleverer til staten, og det staten får ud af det.

Hvordan kan det gå til?
Det er bl.a. fordi, dyrere biler reducerer værdien af at gå på arbejde. Så er det sjovere at ligge på sofaen. Og når man ikke bruger sine penge på at betale registreringsafgift, kan man jo bruge dem på noget andet, der skaber større værdi for samfundet.

Skatteministeriet har beregnet, at der rent faktisk vil opstå det, der svarer til 8.700 nye jobs, hvis man fjernede registreringsafgiften. Jobs, som genererer indkomstskat til kommunen og staten. Folk i arbejde, der køber varer, betaler moms og holder hjulene i gang.

Danmark bliver rigere, hvis man fjerner registreringsafgiften – og livet bliver samtidig også bedre for de familier, der ønsker en lettere hverdag.

Sænk afgifterne på benzin

Nye Borgerlige ønsker også at sænke afgiften på benzin fra de nuværende 4,36 kr. til EU’s mindstesats på 2,8 kr.

Det vil betyde, at danskerne sparer knap 3 mia. kr. årligt i benzinudgifter, men kun koste staten 0,5 mia. kr.

Det skyldes, at lavere benzinafgiften vil betyde langt mindre grænsehandel. Især vil danske familier i udkants- og landdistriktskommuner nyde godt af en sådan lempelse.

Vores politik er fuldt finansieret. Bliv medlem eller læs mere i vores plan for et mere borgerligt Danmark.

Bliv medlem
Læs planen