Få nyt fra mig på mail

15-06-2020

Regeringen og dens støttepartier svigter de private institutioner, når de på sørgelig vis afholder dem fra at få del i de 500 millioner kroner til bedre normeringer. Det er et ideologisk korstog, hvor medarbejderne, børnene og forældrene står tilbage som taberne. Det er på ingen måde rimeligt.

Da regeringen besluttede at løfte normeringerne i de danske institutioner ved at tildele en halv milliarder kroner alene til at ansætte flere varme hænder, blev de private institutioner forbigået.

I Nye Borgerlige mener vi, at børn i private institutioner har ligeså meget krav på ordentlige forhold som børn i offentlige børnehaver. Derfor går vi regeringen på klingen på dette område.

Pengene skal følge det enkelte barn

For nylig besøgte Børnehuset Musereden i Frederiksværk. Det er en privat institution, der blev oprettet i 2013, da kommunen ville lukke den tidligere eksisterende offentlige børnehave. Det var altså lokalt civilsamfund og fællesskab, der sikrede, at der fortsat kunne være en børnehave til byens børn.

Det er positivt, og vi mener, at pengene skal følge det enkelte barn. For os betyder det intet, om et barn går i privat eller offentlig institution.

Frihed til danske familier

For os er det vigtigste, at forældrene har friheden til at vælge, og at barnet trives. Da jeg i starten af juni havde børne- og undervisningsministeren i samråd om sagen, var det tydeligt, at regeringens prioritet ikke var børn, forældre og medarbejdere i private daginstitutioner.

Det gør mig meget trist, men det får mig ikke til at stoppe kampen for rimelighed. Danske familier skal have frihed til at vælge den institution, der passer deres barn bedst. Det er kun rimeligt.

Få nyt fra mig på mail