Jacob Buchwald Busk

Jacob Buchwald Busk er spidskandidat for Nye Borgerlige på Bornholm. 

[email protected]

Tlf. 33 37 58 00

“Jeg er gået aktivt ind i politik fordi jeg ikke længere bare kan holde ud at se til fra sidelinjen. En stemme på Nye Borgerlige er en ansvarets bevist stemme afgivet med rettidig omhu.”

Spidskandidat for Nye Borgerlige på Bornholm. Jakob er ansat i forsvaret som Chefsergent og har deltaget i flere internationale missioner i Kroatien, Afghanistan og Irak. Jakob er bosat på Bornholm med sin kone og to børn:

Det meste af min barndom havde jeg i en lille landsby i Midtjylland, hvor min far var præst og min mor var skolelærer. Jeg fik mit første ”rigtig” lønnede arbejde da jeg fyldte 12 år og siden har jeg været på arbejdsmarkedet.

Politik har altid fyldt meget i mit liv og jeg deltager gerne i en debat om de forskellige emder der er oppe i tiden. Jeg har rejst meget både i Danmark og i udlandet hvilket har givet mig en fantastisk indsigt i den måde vi lever samme på både nationalt og internationalt. Jeg har også været udsendt til konflikter i både Europa og Mellemøsten, disse udsendelser har gjort et meget stort indtryk på mig, specielt fordi jeg har med egen øjne har set og oplevet, hvad det gør ved folk når regimer kollapser og hver dag er den enkeltes kamp for at overleve.

Den Danske befolkning har op gennem historien oplevet meget fattigdom og mange nederlag på slagmarken, dette har medført at vi har udviklet os til at være et tolerant folk der værdsætter værdien af økonomiskvelstand, sikkerhed og ikke mindst frihed. Det er derfor vigtig at vi fastholder den velstand, sikker og frihed, som landets befolkning af opbygget ude ved folket og det er også vigtigt at vi fastholder at folket til stadighed har mulighed for at øge deres velstand. Uden velstand har vi ingen velfærdsstats og så risikerer vi at de svageste i samfundet bliver tabt og vi ikke længere har råd til klimaforbedringer.

De seneste år har venstrefløjens magthavere i den grad begrænset vores frihed og nedprioriteret vores sikkerhed. Men ikke nok med det så har de også, med den fatale klima politi i samarbejde med EU, udfordret folkets velstand så flere og flere forretningsdrivende og familier må gå fra hus og hjem. Den udvikling er fatalt for vores samfund for nu udfordres velfærdsstaten i en grad vi ikke før har set.

Jeg er gået aktivt ind i politik fordi jeg ikke længere bare kan holde ud at se til fra sidelinjen. En stemme på Nye Borgerlige er en ansvarets bevist stemme afgivet med rettidig omhu.

CV

Jakob er ansat i forsvaret som Chefsergent og har deltaget i flere internationale missioner i Kroatien, Afghanistan og Irak. Jakob er bosat på Borholm med sin kone og to børn.

Uddannelse                        

  2017 Degree in Leadership & Management, UNIVERSITY COLLEGE SYD
  2013 Mellemleder uddannelse II, Hæren
  2012 LEAN MANAGER, COMPASS
  1996 Eksport Østeuropa, EUnet
  1995 Højere Handelseksamen, Viborg Handelsskole
  1990 Engroshandel, Momark Handelsskole
  1988 EFG Handel og Kontor, Viborg Handelsskole

  Erhvervserfaring

  2021 Chef for Lokal IT Støtteelement, Forsvarsministeriet KBH
  2018-2021 Banjermester, Fregatten NIELS JUEL
  2016-2018 Bataljonsbefalingsmand, Opklaringsbataljonen Bornholm
  2010-2016 Kommandobefalingsmand, Hæren
  2015 OIR Soldat, Irak
  2012 NATO Soldat, Afghanistan
  2007-2010 Administrationsbefalingsmand, Flyvevåbnet
  2005-2007 Direktør, Gulvgalleriet
  2002-2005 Salgskonsulent, HØRNING A/S
  1999-2002 Salgskonsulent, Dalhoff Larsen & Hornemann
  1996-1999 RAMP MANAGER, CPH AIR SERVICE
  1991-1992 FN Soldat, Jugoslavien
  1990-1991 Sergent, Trænregimentet Aalborg