En af Danmarks hjemmedyrkede IS-terrorister er Jacob El-Ali. I 2013 drog han til Syrien, iførte sig Islamisk Stats uniform og poserede ved siden af blødende, hovedløse lig og afhuggede hoveder.

Nu er han blevet anholdt i Tyrkiet, hvor han venter på at komme til Danmark.

Ønsker du, at Jacob El-Ali kommer til Danmark?

IS-terrorister skal ikke til Danmark

Det ønsker vi ikke i Nye Borgerlige, og derfor stemte vi i oktober 2019 for at fratage ham og andre IS-terrorister deres danske statsborgerskab. Det blev desværre ikke vedtaget.

Socialistisk Folkeparti ville ikke tage stilling. Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet ville på ingen måde være med. Og Socialdemokratiet, Venstre, De Konservative og Liberal Alliance ville kun fratage IS-terrorister med dobbelt statsborgerskab det danske.

Det har nu den konsekvens, at IS-terroristen, Jacob El-Ali, inden længe vil blive udleveret til Danmark. Det er sørgeligt, og det vil udsætte danskerne for en massiv sikkerhedsrisiko.

Få års fængsel til IS-terrorister

En juraprofessor har tidligere udtalt, at IS-terrorister de seneste to-tre år i Danmark er blevet idømt straffe i omegnen af fængsel i fire år – plus minus et års tid. Det bekræfter mig i, hvorfor vi i Nye Borgerlige kæmper for, at IS-terrorister IKKE skal til Danmark. Danskernes sikkerhed og tryghed er det vigtigste for os. Jacob El-Ali og andre IS-terrorister har valgt Danmark fra og kæmpet mod danske soldater. Nu skal vi selvfølgelig vælge dem fra – også selvom det gør dem statsløse.

Desværre lod de fleste partier hensynet til internationale konventioner stå over hensynet til danskernes sikkerhed og tryghed. Denne sag viser, hvor meget en stemme i folketingssalen betyder, og at fine ord på talerstolen skal følges op af det rigtige tryk på afstemningsknapperne.

SE OGSÅ: Konventioner er ikke hellige skrifter