DANSK EXIT - FOLKEAFSTEMNING NU

Jeg opfordrer regeringen til at udskrive en folkeafstemning om dansk medlemskab af EU

Giv din støtte

Fornavn

Efternavn

Email

Ja tak, hold mig opdateret via Nye Borgerliges nyhedsbrev. Du kan til hver en tid afmelde dig.

Dit navn og din e-mailadresse bliver IKKE offentliggjort.

Hvor ligger de bedste muligheder for Danmark?

Theresa Mays vision for Storbritanniens fremtid uden for EU handler om frihed, frihandel og national selvstændighed.

EU står for mere magt centraliseret i Bruxelles, flere regler og mere snærende lovgivning. EU gør os ikke længere rigere, men er sandet til i bureaukrati og overregulering.

EU har i mange år bevæget sig i en forkert retning. Den katastrofale håndtering af migrantkrisen i 2015, hvor EU lukkede en million muslimske indvandrere ind, slog hovedet på sømmet. EU har ikke svarene på Europas udfordringer.

50.000 støtter

Når vi har samlet 50.000 støtter, vil vi benytte den mulighed, som Folketinget har vedtaget, om at 50.000 borgere vil kunne få et beslutningsforslag behandlet i Folketinget på lige fod med de forslag, som Folketingets medlemmer fremsætter.

Det er ikke nogen garanti for at forslaget bliver vedtaget, men forslaget vil blive behandlet i Folketinget og alle partier skal give til kende, hvad de mener.

Forslaget vil også blive behandlet i et af Folketingets udvalg, hvor grupper af borgere kan få foretræde og argumentere deres sag.

Vi mener, at denne mulighed for at almindelige borgere kan få indflydelse på lovgivningsprocessen er en vigtig nyskabelse og kan styrke demokratiet.

Teknisk løsning fra efteråret 2017

Folketinget har endnu ikke en teknisk løsning klar. Man regner med, at alle detaljer er faldet på plads, inden Folketinget åbner efter sommerferien i 2017.

Det vil formentlig betyde, at du til den tid vil blive bedt om at bekræfte din støtte til en folkeafstemning med en digital underskrift med NemID.

Vi vil sørge for, at du får besked, når teknikken er på plads.

Se Folketingets beslutning om borgerdrevne forslag her…