I 2018 foretog analyseinstituttet Wilke en undersøgelse, der viste, at især mødre lider af dårlig samvittighed over ikke at have tid nok til deres børn. Vi ved, at de første 1.000 dage af et barns liv er de vigtigste. Derfor ønsker vi i Nye Borgerlige en familiepolitik, der sætter børns trivsel først. Det kræver forældre, der har reelle valgmuligheder i hverdagen.

Velfærdsstaten og det høje skattetryk ensretter familielivet og umuliggør en hverdag, der er skræddersyet den enkelte familie. Derfor vil vi gøre det muligt for familierne at passe deres børn hjemme, når de er i vuggestuealderen.

Det nuværende skattetryk gør, at almindelige familier har svært ved at leve af én indkomst. Det forhindrer, at familierne kan passe deres børn hjemme. Familierne er derfor tvunget til at sende deres børn i institution, så begge forældre kan være på arbejdsmarkedet. Sådan skal det ikke være. Det er ikke det vigtigste, når man har små børn.

SE OGSÅ: Pernille Vermund: En værdig alderdom

Derfor vil vi gerne være med til at understøtte, at forældre kan bruge mere tid på at koncentrere sig om deres børn, når de er mindst og mest sårbare. Måden, vi gør det nemmere på, er ved at give et beskæftigelsesfradrag. Hvis far eller mor ønsker at passe barnet hjemme, får ægtefællen eller samleveren en skatterabat på op til 109.200 kroner om året.

Vi vil altså give familierne op til 9.100 kroner om måneden efter skat – plus den egenbetaling, de sparer på vuggestuepladsen. Det er et fint borgerligt kinder-æg, der giver familierne mulighed for at passe deres børn hjemme, letter skattetrykket og sænker det offentlige forbrug, uden nogen stilles værre. Det er god, borgerlig familiepolitik.

SE OGSÅ: Mette Thiesen præsenterer Nye Borgerliges familieudspil