FB28 TagetILufthavnen

Vi skal styrke kampen mod socialt bedrageri

Personer af udenlandsk oprindelse begår alt for ofte socialt bedrageri. Det viser opgørelse over de personer, der via stikprøver i danske lufthavne i sommeren 2019 viste, at 53,8 % af dem, der blev afsløret i at rejse på ferie – samtidig med at de hævede enten dagpenge, kontanthjælp eller integrationsydelse – havde udenlandsk oprindelse. Det skal stoppes.

Hvad vil Nye Borgerlige?

Nye Borgerlige lykkedes med at overtale regeringen til at etablere en specialenhed, der får til formål at opklare socialt bedrageri, da den seneste politiaftale blev forhandlet. For Nye Borgerlige står det helt centralt, at den nye specialenhed skal bruges til at afsløre den ret massive svindel med offentlige ydelser, som foregår blandt indvandrere og efterkommere. Næste skridt bliver at få ændret udlændingeloven, så de sociale svindlere blandt udlændinge vil få deres dom fulgt op med en konsekvent udvisning fra Danmark. Derudover mener Nye Borgerlige, at retten til offentlig forsørgelse skal knyttes til det danske statsborgerskab.

Det viser tallene

Tallene viser, at i første halvår af 2019 blev 372 personer taget i danske lufthavne for at begå socialt bedrageri ved at rejse ud af landet, selvom de modtog sociale ydelser. Af de 372 personer havde 200 af dem udenlandsk oprindelse, og 114 af de 200 var udenlandske statsborgere.

Kilde: Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering – Svar til Folketingets beskæftigelsesudvalg d. 18 november 2019.