09.08.2019 Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, skulle i dag på et pressemøde forsøge at forklare, hvorfor han hellere vil samarbejde med Radikale Venstre end kæmpe for et mere borgerligt Danmark.

I det interne magtspil i Venstre vandt han. Men i forhold til det borgerlige Danmarks fremtid tabte vi alle sammen.

For det første er det ret absurd, at lederen af Danmarks Liberale Parti Venstre leder efter en undskyldning for at hoppe i kanen men Morten Østergaard.

For det andet, så brugte han – igen – mig og Nye Borgerlige, som et skræmmebillede.

’Ekstrem’ er ordet han ynder at sætte som en mærkat på mig og Nye Borgerlige, når han skal forsvare, at han for alt i verden vil have magt, men ikke vil løse udlændingepolitikken fra bunden.

Det er udelukkende et forsøg på at dæmonisere og har ingen rod i virkeligheden.

Der er intet ekstremt i mig og heller ikke i Nye Borgerlige.

  1. Vi ønsker at afvikle adgangen til at søge spontan asyl i Danmark. Flygtninge skal søge til FN’s lejre, hvor vi kan hjælpe langt flere og bedre for de samme penge.
    I øvrigt et synspunkt, der deles af både Mette Frederiksen og et flertal i Folketinget. Spontan asyl er noget skidt. Det er inhumant. Folk drukner i hobetal på Middelhavet, menneskesmuglere tjener kassen, og landene i Vesteuropa lider under de problemer, som indvandringen fra de muslimske lande fører med sig.
  2. Vi ønsker at udvise kriminelle udlændinge konsekvent efter første dom. Det er ikke ekstremt. Det er sund fornuft. Det ekstreme synspunkt er at lade være, når vi ved, at udlændinge fra de ikke vestlige lande er ekstremt overrepræsenterede i statistikkerne og at de samme udlændinge begår nye forbrydelser igen og igen. Især forbrydelser som vold og voldtægter står for en alarmerende stor del af overgrebene.
  3. Og så ønsker vi, at udlændinge skal forsørge sig selv. Det er et synspunkt, som venstrefolk over hele linjen gengiver uden tøven. Problemet med Venstre er blot, at de ikke har mod og vilje til at sætte kravet igennem. Og det er i mine øjne en ekstrem form for ansvarsforflygtigelse.

I folketingssalen har både Mette Frederiksen og Lars Løkke ytret ønske om at ændre asylsystemet, udvise kriminelle udlændinge og sikre at udlændinge forsørger sig selv. Og det er sund fornuft.

Men når man så stiller det som et krav, går manden i baglås og beskylder én for at være ekstrem. Han vil gerne sige det, man han vil ikke gøre sine ord til handling.

Sund fornuft bider ikke på en mand som Lars Løkke Rasmussen. Han er drevet af andre ting. Især af én ting, og det er magt.

Det er jo påfaldende, hvor let det var for ham i dag på pressemødet at fastslå, at der er én ting, der betyder alting for Venstre, og som står øverst på listen: Venstre skal sidde for bordenden, når der dannes regering.

Ikke et ord om danskernes frihed og sikkerhed. Kun ord om magt til Venstre og magt til Lars Løkke Rasmussen.

Og Lars Løkke Rasmussen kunne da heller ikke skjule, at for ham er jobbet som Danmarks statsminister ’verdens bedste job’, så det går han efter.

Jeg må sige god tur Lars Løkke. Du får ikke hjælp af mig, før du lærer at sætte danskerne over dig selv

Kendetegnende for Lars Løkke Rasmussen er jo også, at han intet forsøg har gjort på at finde ind til, hvad Nye Borgerliges udlændingepolitik egentlig drejer sig om. Ikke ét telefonopkald, ikke ét møde har han indbudt til i de fire år, der er gået, siden vi stiftede Nye Borgerlige.

Det interesserer ham åbenbart ikke. Kun magten er interessant.

Pernille Vermund