Danskerne stemte JA til dansk selvbestemmelse.

Det er jeg glad for.

Et Ja til at ophæve vores retsforbehold ville have gjort det meget sværere at komme igennem med de centrale punkter i Nye Borgerliges politik. Nej’et til at afgive mere dansk suverænitet til EU giver håb.

Håb om, at tilpasning til EU i udlændingepolitikken vil blive afløst af en fast politik, der har fokus på, hvad der er bedst for Danmark.

Håb om, at politikerne på Christiansborg vil begynde at lytte til, hvad vælgerne fortæller dem, og ændrer kurs.

Håb om, at det danske folkestyre i fremtiden vil blive taget mere alvorligt, som noget man ikke kan skalte og valte med.

Jeg er i hvert fald glad og opstemt i aften.

Jeg er glad fordi, et flertal af danskerne har vist, at de vil være herre i eget hus, og fordi danskerne har afvist de teknokratiske forklaringer, som embedsmændene konstruerede til politikerne.

I stedet har danskerne brugt deres sunde fornuft.

De har set ud i et Europa, hvor store flygtningestrømme traver rundt på vejene, mens politikerne vrider hænder og nægter at gøre det rigtige og fornuftige.

De har set et EU, hvor svaret på en udfordring hver eneste gang bliver flere love, mere bureaukrati og mindre selvbestemmelse til landene

De har set et EU, hvor EU-domstolen gang på gang uddeler rettigheder til udlændinge uden tanke for dem, der har bygget og betalt for velfærden, bliver sat uden for indflydelse i deres eget land.

De har set et EU der mindre og mindre ligner det, de ønsker af et samarbejdende Europa, og så har danskerne sagt Nej tak til mere Union.

Tak til danskerne for at have taget den rigtige beslutning på trods af alle toppolitikerne og interesseorganisationerne sagde de skulle gøre noget andet.

I dag har det danske folkestyre vundet. Tillykke til os alle sammen.

Pernille Vermund.