En dyrlæge der bor og arbejder omkring Mols Bjerge har tidligere på året indgivet en politianmeldelse af ”rewilding projektet” i Mols Bjerge. Politianmeldelsen kommer i kølvandet på den uværdige behandling dyrene har været udsat for. En behandling, der mistænkes for at overtræde flere paragraffer i dyreværnsloven.

”I mine år som dyrlæge har jeg aldrig set lignende”

Ovenstående citat fremgår i en tilsynsrapport om Naturstyrelsens naturplejekvæg i Mols Bjerge. I rapporten fremgår det, at kvægene i vinter har sultet så voldsomt, at flere stude er døde, en ko af voldsom forgiftning og adskillige drægtige køer har aborteret dødfødte kalve. Derudover fremtræder dyrene afmagrede, og har i desperation ædt barken af træer i op til to meters højde.

Det er dybt bekymrende, at danske dyr hen over vinteren har spist bark og giftig gyvel, som en konsekvens af for lidt foder. Flere dyrlæger og naturplejere melder nu ind og fortæller, at de i stigende omfang oplever ”udsultningssager”. Det er under al kritik, og i visse tilfælde nærmer det sig decideret dyrplageri.

Det er fuldstændig uacceptabelt.

Nye Borgerlige siger fra overfor dyrplageri

Men lige som man troede, at udsultede og forgiftede dyr skulle give incitament til at skride til handling, vil regeringen og støttepartierne igen eksperimentere med dyr i den nærværende L229. Regeringen lægger op til en lempelse af dyreværnsloven, hvor hensigten er at dyrene skal leve i naturnationalparkerne hele året og holdes så ekstensivt som muligt og uden tilskudsfodring.

Kendskabet til forholdene i Mols Bjerge er om noget alarmerende. Og på baggrund af den skærpede politik om ikke at tilskudsfodre i national-dyreparker, er forholdene i Mols Bjerge et resultat af, at myndighederne ikke vil give sultne og afmagrede dyr tilskudsfoder om vinteren.

I Nye Borgerlige mener vi modsat regeringen, at den måde naturpleje ifølge L229 skal forvaltes, ikke må trumfe dyreværnsloven. Og hvis det er den forvaltning, man vil benytte i de kommende nationalparker, siger vi i Nye Borgerlige fra.

Derfor kan vi i Nye Borgerlige ikke støtte L229.