Lige nu bliver det dyrere at være dansker hver eneste dag. Energipriserne stiger. Prisen på almindelige dagligdagsvarer stiger. Og benzinen sluger en større og større del af husholdningernes budget.

Regeringskoalition i Tyskland nu har besluttet at sænke afgifterne på brændstof dramatisk. Det er en koalition, der inkluderer miljøpartiet De grønne.

Det fortæller mig to ting:

For det første – grænsehandelen snart vil eksplodere. Danskerne i Sydjylland kører nu ned over den tyske grænse og sparer to kroner per liter benzin. Det er der ikke noget at sige til, når det hver dag bliver dyrere og dyrere at være dansker.

For det andet – danske politikere er fantastisk gode til at sætte afgifter op, men utroligt nølende, når de skal sættes ned. Ikke engang varmehjælpen har de evnet at få ud til modtagerne.

Der er ikke tid til nølen

Vi står midt i en energikrise, hvis lige vi ikke har set siden oliekrisen i 1973. Det er en alvorlig trussel mod vores velstand og de danske familiers økonomi.

Men de danske politikere er simpelthen ikke i stand til at handle og gøre det eneste åbenlyse: nemlig at få afgifterne på brændstof ned så hurtigt som muligt.

Det er meget problematisk. Vi lever ganske enkelt i en tid, hvor der ikke er råd til svage politikere, der ikke tør handle.

Vi har længe talt for lavere afgifter

Nye Borgerlige foreslår at sætte afgifterne på brændstof ned til den af EU bestemte laveste sats. I vores økonomiske plan har vi allerede vist, hvordan det kan finansieres. I lyset af den nyeste udvikling mener vi, at det skal ske så hurtigt som overhovedet muligt.

Det er krigen i Ukraine, der har gjort ondt værre. Den kan mærkes i hele verden. Men danskerne lider unødvendigt meget under den gigantiske byrde af skatter og afgifter, som politikerne har pålagt dem.

52 % af danskerne er nu bekymrede for, at de stigende energipriser vil påvirke deres privatøkonomi. Jeg frygter, at prisstigningerne på brændstof kan være det sidste strå for rigtig mange af de familier.