Absurd er sagen om de danske skattekroner, der igennem SU til studerende i Tyrkiet går til at udbrede islam. Islam og Erdogans tyrkiske nationalisme.

Der er tale om en skandale af dimensioner: de studerende læser på to islam-uddannelser i Tyrkiet, der på ingen måde lever op til de gængse krav for SU-berettiget uddannelser. Alligevel vil de studerende kunne tage deres SU med sig.

Jeg hev Forsknings- og undervisningsminister Jesper Petersen i samråd for at få svar på, hvordan i alverden det kan gå til, at disse uddannelser blev godkendt.

Efter samrådet ser det ud til, at Nye Borgerliges argumenter får en effekt. Vi vandt en halv sejr ved at den slags sager øjensynlig fremover vil blive behandlet mere omhyggeligt. Men godkendelsen blev ikke trukket tilbage. Derfor er sagen ikke slut endnu.

Danske skattekroner går til islam

Det tyder på et brud på flere regler for SU. Reglerne siger, at en uddannelse i udlandet skal være sammenlignelig med en tilsvarende uddannelse i Danmark. Samtidig må en teologisk uddannelse ikke være forkyndende.

Jeg har studeret læseplanerne for uddannelsen i ”teologi”. Der er efter alt at dømme tale om ren forkyndelse – noget vi som bekendt reserverer til præsteseminaret i Danmark. Det tyrkiske uddannelse i “teologi” handler kun om islam. Andre religioner er ikke nævnt i læseplanerne. Det er også fuldstændig naivt at forestille sig en uddannelse i islam i Tyrkiet skulle være videnskabelig, kritisk og neutral.

Endnu et krav for godkendelse er at uddannelsen skal være direkte anvendelig på det danske arbejdsmarked. Hvilke job kvalificerer denne uddannelse til? Svaret blæser i vinden. Skal danskernes skattekroner er gået til islams udbredelse? Nej!

Sagen er ikke slut
Jeg kommer til at følge sagen nøje. Islam er imod alle de danske værdier, som jeg og mit parti kæmper for at bevare. Det er en direkte hån imod danskerne at lade dem finansiere udbredelsen af en religion, der er ved at splitte vores samfund ad.

Efter samrådet står det klart, at vi står meget stærkt i denne sag. Vi vil fortsætte arbejdet med at sikre at disse uddannelser bliver fjernet fra listen over SU-berettiget uddannelse.

Dette er en sag, vi skal vinde. Støtte til islam, Erdogan og Tyrkiet ikke bare frås med danskernes skattekroner. Det er direkte landsskadeligt.