Mange af jer, der følger mig på Facebook ved, at jeg er et hundemenneske. Jeg har lige siden mit valg til folketinget haft en ambition om, at vores dyrevelfærdspolitik skulle forbedre den forfejlede hundelov.

Nu er tiden kommet.

Jeg kan nu præsentere mit partis dyrevelfærdspolitik. En ændring af hundeloven er blandt de vigtigste sager.

Men jeg er også, blandt andet takket være kyndig rådgivning fra vores medlem, Sysser Nørholm, blevet opmærksom på andre vigtige politiske kampe.

Sådan skal hundeloven ændres

Hundeloven forbyder besiddelse og avl af 13 specifikke hunderacer, og disse hunde aflives i dag, hvilket ofte sker på alt for svagt grundlag.

Forbuddet gælder også krydsninger for krydsninger mellem de nævnte racer.

Jeg og Nye Borgerlige vil ændre hundeloven.

Listen bør kun gå to generationer tilbage, og forbuddet mod de 13 racer samt krydsninger bør bibeholdes – men kun to generationer tilbage for krydsningers vedkommende eller minimum 25 % DNA fra en forbudt race.

Og så skal den omvendte bevisbyrde ændres. I dag er det op til ejeren at bevise, at hunden ikke er ulovlig – fremover bør politiet bevise, at hunden er ulovlig.

Det kan for eksempel ske ved en billig DNA-test, der påviser en andel DNA på mindst 25 % af en forbudt race.

Stop for rewilding og strengere straffe

I de senere år er venstrefløjen blevet grebet af ideen om ”rewilding”.

Måske husker du billederne af køer og kalve, der stod i det rene mudder og kun var skind og ben, fordi de i månedsvis ved Mols Bjerge var blevet udsultet i deres alt for lille indhegning.

De var blevet så desperate efter føde, fordi de ikke blev fodret, at de ifølge en dyrlæge havde forsøgt at spise bark og giftige planter.

Vi foreslår at ændre loven, så miljøministeren ikke længere kan tillade, at almindelige regler for dyrevelfærd bliver tilsidesat.

Derudover ønsker jeg og Nye Borgerlige også, at mishandling af dyr og organiseret kriminalitet bliver straffet hårdere.

Du kan læse hele vores dyrevelfærdspolitik her.