Jeg har som forsvarsordfører længe talt for, at Danmark skal opruste og udbygge Forsvaret. Det har først og fremmest handlet om at øge Danmarks bidrag til Nato til 2 % af BNP. Det kan ofte være svært at skabe forståelse for det, når mange gerne vil bruge pengene på alt muligt andet. Men et stærkt forsvar er fundamentalt for et land.

Berlingskes leder har netop understreget, at den stadigt mere anspændte sikkerhedspolitiske situation i Ukraine kalder på handling. Lederen fremhævede et forslag fra Nye Borgerlige om at hæve forsvarsbudgettet fra foråret, der beklageligvis blev afvist af størstedelen af Folketinget.

Nu har alle så opdaget, at der findes en verden uden for Danmark, og at krig ikke kun er noget, der sker på film, men som sagtens kan ske på Det Europæiske kontinent i vores levetid. For mig og Nye Borgerlige har forsvar imidlertid hele tiden været en topprioritet.

Som vi skriver i vores økonomiske plan: ”Et folk, der ikke har viljen eller evnen til at forsvare sit territorium, vil miste det. Det er historiens ubarmhjertige lektie.”

Sådan skal vi opruste
Jeg håber, at vi denne gang kan have en seriøs diskussion om, hvordan vi kan styrke vores forsvar. Det er selvfølgelig oplagt at starte med at efterleve vores Nato-forpligtelser.

Danmark bør også etablere en væsentlig og permanent militær tilstedeværelse i Arktis, som omfatter ubåde, isforstærkede skibe, tunge transportfly, en militærlufthavn og uddannelses- og træningsfaciliteter for specialtropper til kamp i arktiske områder.

Desuden ønsker Nye Borgerlige at bruge de penge, der i dag går til udviklingsbistand, og bruge dem som en del af finansieringen af et langt stærkere forvar. I alt regner vi i vores plan med, at der frem mod 2035 skal anvendes 17. mia. kroner mere på Forsvaret og ansættes op mod 5.000 flere soldater.

Stop for djøfisering
At genopbygge dansk forsvar vil kræve ikke alene flere soldater – men også en ændring i Forsvarets politiske ledelse, hvor DJØF’erne har fået overtaget.

Vi har et forsvar med mange officerer og meget få soldater, der kan sendes i krig. Derfor er det vigtigt, at det ekstra midler kommer til at gå til materiel og soldater.

Læs hele Nye Borgerliges plan for Forsvaret her:

Læs om Forsvaret i Nye Borgerliges økonomiske plan