Den 14. april 1987 ansøgte Tyrkiet om EU- medlemskab og blev i år 1999 anerkendt som kandidatland til EU, på trods af at landet er gennemsyret af islam, som står i klokkeklar kontrast til alle de vestlige værdier. I alt fra politiske og økonomiske betingelser til religion og kultur, er Tyrkiet indbegrebet af alt det, vi europæere ikke er.

Vores nationale værdifælleskab er bygget på frihed, ligeværd, demokrati og retsstat. Alt dette står islam i opposition til. Derfor er det fuldstændig absurd, at Tyrkiet stadig står som kandidatland til optagelse i EU.

Erdogan er en trussel for Europa

Vi husker alle navnet, Samuel Paty. Den franske skolelærer som blev offer for islams grufulde og bestialske vold, da han viste sine elever satiretegninger af profeten Muhammed i hans undervisning om ytringsfrihed. Mordet på Samuel Paty fik den franske præsident Emmanuel Macron til at reagere kraftigt og udtale at ”Islam er i krise”. Kritikken af islam faldt tydeligvis ikke i god jord hos Tyrkiets præsident Erdogan, og det fik ham efterfølgende til komme med adskillige groteske udtalelser, såsom at Macron er psykisk syg og burde mentalundersøges. Erdogan har siden hen også direkte opfordret sin befolkning til at boykotte Frankrig.

Derudover udgør Erdogan også en direkte trussel mod Europa, da han har truet med at ville ”åbne portene” og dermed sende flere millioner af migranter over Europas grænser. Den form for afpresning skal vi selvfølgelig ikke acceptere.

Vi skal ud af EU

Det faktum, at EU har Tyrkiet som et kandidatland, er endnu et godt argument for at forlade EU. At være et kandidatland betyder nemlig, at Tyrkiet har krav på førtiltrædelsesbistand, som i sin essens går ud på, at EU giver en masse af skatteborgernes penge til Erdogan. Det er selvfølgelig helt urimeligt, at europæiske befolkninger skal betale penge til Tyrkiet ud fra en idé om, at Tyrkiet vil bruge pengene på at udvikle sig til et europæisklignende land, når Tyrkiet ikke besidder nogen som helst europæiske værdier, og tydeligvis heller ikke er i nærheden af at leve op til bestemmelserne for at blive optaget i EU.

Bestemmelserne dækker mere eller mindre over, at ansøgerlande skal have stabile og uafhængige institutioner, der sikrer menneskerettigheder, demokrati og en retsstat. Næppe noget man forbinder med Tyrkiet.

Danmark bør forlade EU som den synkende skude, det er – det skylder vi danskerne.