Hvilke partier holder ord?

Det er det helt store spørgsmål, når vores beslutningsforslag om at iværksætte en uvildig advokatvurdering skal 1. behandles i folketingssalen på tirsdag den 13. december.

Hvis de partier, der før valget lovede danskerne, at Folketinget skal lave en advokatvurdering af, om der er grundlag for at rejse en rigsretssag mod Mette Frederiksen for hendes håndtering af minksagen, holder ord, er der flertal.

Jeg håber, at det sker. For alt andet vil være uværdigt.

Ingen undskyldninger nu

Takket være tusindvis af danskere indsamlede vi i Nye Borgerlige inden sommerferien midlerne til en uvildig advokatvurdering. Vi lavede en aftale med et anerkendt advokathus, der vurderede, hvorvidt der kunne rejses en rigsretssag mod Mette Frederiksen.

Advokaterne fremlagde deres rapport i september, og konklusionen var klar: Mette Frederiksen har handlet groft uagtsomt og kan dømmes efter ministeransvarsloven.

Desværre mente de andre partier ikke, at den uafhængige advokatvurdering kan bruges. De ønsker en vurdering, der er bestilt af Folketinget.

Det støtter vi og har naturligvis stillet forslag om netop det, fordi alternativet er, at Mette Frederiksen slipper for at blive stillet til ansvar for sit lovbrud, der har kostet et helt erhverv livet og påført danskerne en regning på 19 milliarder kroner.

Sidste chance

Ethvert håb om, at retfærdigheden vil ske fyldest, vil endegyldigt være slukket, hvis Venstre og Moderaterne ikke holder ord om, at minkskandalen skal vurderes af advokater.

Hvis de lader deres nuværende flirt med Mette Frederiksen blive til et forhold, vil hun aldrig blive stillet for en rigsret.

Sagen forældes nemlig i så fald, og så er løbet kørt. Det vil være en hån mod danskerne.

Demokratisk problem

Vi skylder retsfølelsen og folkestyret at gøre, hvad vi kan for at få sagerne rejst. Derfor er det så vigtigt, at vores beslutningsforslag bliver stemt igennem.

For hvis det ikke vurderes til bunds, vil tilliden til politikere blive svækket yderligere.

Til evig tid vil en afvisning af vores forslag kunne fortolkes som et udtryk for, at magten ikke vil undersøge sig selv.

I Nye Borgerlige holder vi selvfølgelig ord og stemmer for en advokatvurdering på tirsdag. Hvis der kan rejses en rigsretssag mod Mette Frederiksen, så skal der rejses en rigsretssag.