Ved en afstemning i folketingssalen i februar afskaffede SVM-regeringen og Radikale Venstre vores traditionsrige Store Bededag som helligdag fra 2024.

I Nye Borgerlige forsøgte vi sammen med blandt andet Danmarksdemokraterne, Enhedslisten, Alternativet og Dansk Folkeparti, fagbevægelsen og danskerne at få spørgsmålet til folkeafstemning. Men desværre ville Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti ikke være med til at lade folkets stemme blive hørt.

Derfor er det i dag den sidste Store Bededag, der ellers strækker sig helt tilbage fra 1600-tallet, vi kan fejre. Regeringens flertalstyranni har på sørgelig vis sejret i denne sag. Helligdagen er ikke længere danskernes. Den forlængede weekend, som mange af os forbinder med forårets komme, konfirmationer, gåture på voldene og varme hveder, forsvinder ud af historien.

Mette Frederiksen har trykket på pyt-knappen over for traditioner, kultur og tid med familien, fordi arbejdsmarkedet kalder, og den teknokratiske regering vil have mere af din tid.

Der er desværre ikke meget, vi kan gøre ved det. Men vi kan hver især – hvis vi har mulighed for det – lave vores egen lille protest og vise, hvad vi mener om regeringens beslutning. Eksempelvis kan man som arbejdsgiver trække en grænse og fremover vælge at give sine medarbejdere fri med eller uden løn på Store Bededag.

Jeg har som politisk leder for Nye Borgerlige besluttet, at Store Bededag fremover bliver bevaret for vores medarbejdere på sekretariatet. De får som hidtil lov at holde Store Bededag, så de kan bruge tid med deres familie.

For jeg finder det helt horribelt, at vores kulturarv skal udvandes, som afskaffelsen af Store Bededag er udtryk for. Så godt som vi overhovedet kan, skal vi forsvare vores danske kultur og traditioner. Vi danskere er nemlig ikke bare velfærdsstatens skaffedyr. Vi er et frit folk med fælles kultur, traditioner og værdier – og det bør vi fortsætte med at være.

I ønskes alle en god Store Bededag.

Kærlig hilsen

Pernille