Vi er ude af regeringsforhandlingerne. For vi svigter ikke vores løfte om, at vi skal have en borgerlig regering, der vil løse udlændingepolitikken fra bunden og trække Danmark i en mere borgerlig retning. Vi svigter heller ikke vores løfte om, at minkskandalen naturligvis skal have konsekvenser for de ansvarlige ministre – ikke mindst for Mette Frederiksen.

Det, vi lovede før valget, holder vi efter valget. Vi veksler ikke vores løfter til danskerne for ministerbiler. Derfor er vi ude af forhandlingerne. 

Jeg og Nye Borgerlige gik til valg på en borgerlig flertalsregering. Desværre var der ikke flertal for det ved folketingsvalget for lidt over tre uger siden. Men der var heldigvis heller ikke flertal for en kønsløs regering henover midten.

Alligevel er det en sådan konstellation, Mette Frederiksen nu vil forsøge at arbejde videre, hvilket hun da også lovede i valgkampen. Men hvordan kan det lade sig gøre at samle 90 mandater bag en sådan konstellation, når det flertal ikke er der, tænker man sikkert som borgerligt menneske. 

Det kan det da også kun, hvis Mette Frederiksen overtaler Jakob Ellemann og Venstre, der stadig er med ved forhandlingsbordet, til at sætte sig i ministerbilerne og dermed til at bryde deres valgløfte om ikke at ville indgå i en regeringskonstellation over midten.

Hvis det lykkes, vil det være katastrofalt for det borgerlige Danmark. Og at også Konservative, LA og DF fortsat sidder med ved forhandlingerne med Mette Frederiksen for bordenden, undrer mig såre.

Vi har i de sidste 3,5 år brugt en del tid på at opbygge en høj tillid og et godt samarbejde, som i dag er bedre, end det har været i mange år. Vi har alle blå partier bøjet os mod hinanden for at stå sammen, for perioden 2015-2019, hvor dårligt samarbejdsklima prægede de blå partier, skulle aldrig gentages. 

Nu risikerer vi, at det borgerlige Danmark helt lægges i graven. Det er, hvad der sker, hvis Venstre og/eller andre blå partier svigter deres valgløfte til danskerne, slår pjalterne sammen med Mette Frederiksen og gør hende til statsminister.

Det vil være en sorgens dag for danskerne. Jeg og Nye Borgerlige vil gøre alt for, at det ikke sker. For det borgerlige Danmark skal bestå, da det er garanten for et trygt, frit og rigt Danmark.