I sidste uge var det fire år siden, vi besluttede os for at stifte Nye Borgerlige. I dag åbnede Folketinget, og Nye Borgerlige sad i folketingssalen med fire medlemmer.

Det er historisk. Det er mange år siden, et helt nyt parti af folk uden for Folketinget, er lykkedes med at komme i Folketinget.

Det er for mig også et bevis på, at vores folkestyre er stærkt. Når vi er mange, der sammen rejser os og siger fra over for de etablerede politikere og partier, så kan vi høres, og vi bliver hørt.

Det Folketing, der åbnede i dag, er blodrødt. Og det gør udsigten for Danmark mørkere. Venstrefløjen og Det Radikale Venstre har fået magt, som risikerer både at gøre danskerne fattigere og vores fædreland skrøbeligere.

Det er vores opgave i Nye Borgerlige er gøre de mørke udsigter lysere. For fædrelandet og for danskerne.

Udlændingepolitikken central

Jeg lyttede til Mette Frederiksens åbningstale i dag. Mette Frederiksen er en god taler. Det var hun også i dag.

At få løst udlændingepolitikken fra bunden er jo helt centralt for mig og Nye Borgerlige, så særligt de afsnit i talen lyttede jeg ekstra efter.

Jeg er glad for, at statsministeren er enig med os i, at problemerne ikke er løst. At kriminaliteten blandt indvandrere og efterkommere stadigvæk er alarmerende høj. Og jeg er også glad for, at Mette Frederiksen gentager, at hun vil have et nyt asylsystem.

Jeg forstår så ikke, at hun ikke melder klart ud, at de kriminelle udlændinge skal udvises konsekvent og efter første dom. Det er jo det, der skal til.

Og jeg forstår heller ikke, at hun tøver med at indføre et stop for spontan asyl, når hun nu har erkendt, at vores asylsystem er helt forkert.

Men Nye Borgerlige kommer til at stille beslutningsforslag i Folketinget om begge dele. Så må vi se, om der er konkret vilje, eller om det blot er tomme ord i et talepapir.

Folkeafstemning, hvis politikerne svigter

Og så har vi offentliggjort, at hver gang hun svigter sit løfte om en stram udlændingepolitik og vedtager lempelser med stemmer fra Radikale Venstre og venstrefløjen, så kommer Nye Borgerlige danskerne til undsætning med et krav om, at loven skal til folkeafstemning. 

Det kan vi kræve med 60 underskrifter blandt Folketingets medlemmer. DF bakker op om vores initiativ. Mon ikke Inger Støjberg i Venstre vil være med til at skaffe de sidste blandt Venstres medlemmer? Det regner jeg med.
Ud over det bed jeg mærke i, at Statsministeren taler om en nærhedsreform. I Nye Borgerlige er vi helt enige i, at magten skal tilbage til de nære samfund. Når statsministeren vil styrke nærpolitiet ved at reducere antallet af ansatte på kontorerne i Rigspolitiet, så er jeg med.

Men jeg står af, når hun lefler for venstrefløjen i klimapolitikken og nærmest lover mange års fremtidig økonomisk vækst væk til Enhedslisten og SF. Og det blodrøde flertals planer om højere skatter, flere afgifter og højere arveafgift er jo nærmest gift for både beskæftigelse og indtjening i det private erhvervsliv.

Det bliver spændende om vi i Nye Borgerlige, som fire havkatte i hyttefadet kan få de gamle politikere med. Alene kan vi jo ikke alt – I Nye Borgerlige er vi ikke som de andre, men vi er gode nok. Vi giver aldrig op. For det er fædrelandet og danskernes frihed, vi kæmper for.

Mange hilsner
Pernille