Jeg er glad på Ingers vegne, at hun har besluttet sig for at komme tilbage til dansk politik, og jeg ønsker for hende, at hun skal lykkes med sit nye projekt.

Der skal ikke lyde ét ondt ord fra mig i den anledning. Inger er en god veninde, og jeg støttede hende personligt gennem hele forløbet, der endte med en dom ved Rigsretten for godt et halvt år siden.

Mange har i det seneste år foreslået, at Inger skulle blive medlem af Nye Borgerlige. Sådan er det ikke gået – af én bestemt grund.

Vi er ikke tilstrækkeligt politisk enige til, at det ville være en god idé.

Udlændingepolitikken skal løses fra bunden

Selvom Inger kæmpede og tog sine slag for at skille de voksne mænd fra børnene på asylcentrene, så er udlændingepolitik meget mere end det.

Den gamle måde at føre en såkaldt stram udlændingepolitik på, som Kristian Thulesen Dahl, Inger Støjberg og Lars Løkke Rasmussen gjorde sammen i mange år, skal erstattes af en ny, der løser problemerne fra bunden.

Nye Borgerlige blev stiftet i 2015, fordi Lars Løkke Rasmussens regering svigtede danskerne. Da migranterne væltede ind over vores grænser, kiggede Lars Løkke Rasmussen mere mod EU og Merkels ’Wir schaffen das’, end han bekymrede sig om Danmark.

Ved siden af ham sad Kristian Thulesen Dahl som leder af DF med nyvundne 37 mandater og kiggede ned i gulvet. Han gjorde absolut ingenting.

Ovre i Udlændingeministeriet sad Inger Støjberg og administrerede regeringens politik. Den politik, der lukkede migranterne ind, gav dem opholdstilladelse, som skulle have været midlertidig – men, og det er den ulykke, vi forudsagde allerede dengang: De er her endnu.

Til trods for parløbet mellem Kristian Thulesen Dahl og Inger Støjberg om flere end 100 stramninger fra 2015 til 2019 for at reparere den skade, de selv havde været anledning til, så blev det kun til lappeløsninger, fordi ingen dengang ville gribe fat om nældens rod og løse udlændingepolitikken fra bunden.

Det vil jeg. Det vil Nye Borgerlige – uanset hvilke hensyn til tyske kanslere, der står i vejen. For gør vi ikke det, så forsvinder det Danmark, vi elsker og holder af.

Lappeløsninger gør permanent skade

Vi insisterer på at komme længere end til de evindelige lappeløsninger, der på overfladen lyder godt, men som, når det kommer til stykket, ikke virker.

Og ikke nok med, at lappeløsninger ikke virker, de gør også permanent skade på vores samfund.

For med lappeløsningerne kommer også alle de underlige love, indgreb i vores frihed og den evigt voksende stat med mere kontrol, formynderi, forbud og centralisering af magten.

Vi kan ikke have et samfund baseret på frihed, tillid og decentralisering, når vi samtidig skal være hjem for 10.000’er af uintegrerbare udlændinge, der ikke deler vores værdier – ja, ofte direkte modarbejder vores måde at leve på.

Den mislykkede udlændingepolitik står som en kampesten på vejen og spærrer for, at vi kan genvinde et borgerligt samfund, hvor staten fylder mindre, og den enkelte dansker har meget større frihed.

Når man skal være med i Nye Borgerlige, skal man investere sig selv i den kamp. Vil man ikke det, må man hellere bruge sine kræfter et andet sted.

Inger har fået tilbuddet om at være med hos os, men har sagt pænt nej tak.

Skældsord tjener ingen fornuftige formål

Det kommer ikke til at skille Inger og mig ad. Jeg betragter Inger som en stærk værdikriger. Hun kommer til at trække i vores retning. Hun kommer til at hjælpe med at få problemerne med uintegrerbare muslimske migranter og indvandrere frem på dagsordenen. Det er rigtig godt.

Jeg havde dog ønsket, at Inger ville have været med til at kæmpe for en ny udlændingepolitik i stedet for den gamle.

Inger har også bebudet, at hun vil bygge sit partis politik på ’borgerlig snusfornuft’. Det er et godt udgangspunkt. Jeg håber så, at hun vil lægge Kristian Thulesen Dahls retorik fra sig og holde op med at kalde mig og Nye Borgerlige for ’ultraliberalister’, som hun lagde ud med i dag i et af sine interviews.

Det er bare et skældsord, som ikke tjener noget fornuftigt formål, og som Kristian Thulesen Dahl i årevis har forsøgt at klistre på mig og Nye Borgerlige. Det klæder ikke Inger at falde ned i den grav.

Få noget godt ud af samarbejdet

Nye Borgerliges politik handler om, at politikerne skal bestemme mindre og danskerne meget mere selv – også over flere af deres egne penge.

Derfor skal den private sektor være større og den offentlige mindre. Vi skal væk med frås, og politikerne skal lære at have større respekt for danskernes penge, inden de bruger dem.

Vi lever landet i landet med verdens højeste skattetryk og med stigende energipriser og inflation, der udhuler danskernes økonomi. Svaret her er – hvis man er sin borgerlighed bekendt og vil have en borgerlig fornyelse – selvfølgelig at sænke skatter og afgifter. Når danskerne skal spare, må politikerne gøre det samme.

Det bør Inger Støjberg kunne se sig selv i som gammel liberal. Alt det med ’ultra’, må vi lægge bag os, og så skal vi nok få noget godt ud af samarbejdet.

Så velkommen til Inger.

Vi kan godt, hvis vi vil – sammen.

Kærlig hilsen
Pernille