02.06.2017 Udenrigsministeriet har i dag afbrudt samarbejdet med en palæstinensisk kvindeorganisation med den begrundelse, at man ikke vil støtte hyldest til terror.

Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, som har været med til at rejse kritikken af udenrigsministeriets årelange støtte og finansiering af ekstreme palæstinensiske organisationer, mener ikke, at udenrigsminister Anders Samuelsen med denne beslutning er bare nær ved at have fået styr på ministeriets embedsmænd.

”Det misbrug af danske skattekroner skal stoppes og det skal stoppes helt”, siger Pernille Vermund.

”Det er ubegribeligt, at regeringens skiftende udenrigsministre har haft så store skyklapper på, at de ikke har kunne se, hvad deres embedsmænd havde gang i”, siger hun.

Hun henviser til, at støtteprogrammet til de ekstreme organisationer har stået på siden 2014, og at Venstres Kristian Jensen var manden, der sagde god for den bevilling, som Anders Samuelsen effektuerede under sit besøg i Israel og selvstyreområderne tidligere på måneden.

”De to udenrigsministre har været lige gode om det. Eller lige blinde og døve”, siger Pernille Vermund

Der er en række organisationer i støtteprogrammet, som på samme måde hylder terror, støtter boykot af Israel og går imod en to-statsløsning. Efter kritik har udenrigsministeriet indvilget i at undersøge dem nærmere.

”De organisationer skulle aldrig nogen sinde have modtaget en eneste krone fra de danske skatteydere.

Alligevel har den danske regering imod bedre vidende siden 2014 sendt et trecifret millionbeløb afsted”, siger Pernille Vermund.

Nye Borgerlige mener, at denne sag må medføre, at der skabes langt større åbenhed om, hvilke banditter rundt om i verden, udenrigsministeriet kan finde på at give penge til.

”Skatteydere har krav på umiddelbart og overskueligt at kunne orientere sig om, hvem og hvilke formål deres skattepenge bliver brugt på. Det er i dag helt umuligt for almindelige mennesker at hitte rede i. Der skal meget mere åbenhed til, så embedsmændene kan holdes i snor og politikerne stilles til ansvar”, siger Pernille Vermund.

 

Yderligere kommentarer fra Pernille Vermund på telefon 2612 3579