Af Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige.

Både Socialdemokratiets Henrik Sass Larsen og Det Konservative Folkepartis formand Søren Pape Poulsen lader til endelig at have indset det fornuftige i, at flygtninge hjælpes bedst i nærområderne. Det fremgik i hvert fald af pressen i weekenden.

De har efter sigende endelige indset, at ingen – hverken flygtningene eller os – har gavn af at gøre flygtninge til migranter og acceptere en stadig strøm af migranter op gennem Europa.

Men når det kommer til handling, træder de sig selv over fødderne og kommer ikke ud af vadestedet

De to herrer vil have internationale aftaler om opbygning af lejre i nærområderne. De vil have EU-reglerne ændret, før Danmark kan røre en finger. De vil have genforhandlet Flygtningekonventionen til ny enighed mellem flere end 100 lande, og de vil styrke FN’s mandater rundt omkring i verdens migrantproducerende områder.

Jeg må skuffe de to herrer. I har lige skudt jeres eget forslag ned.

Hvis vi skal vente på, at EU-landene bliver enige om noget som helst i den retning, skal vi vente rigtig længe.

Hvis vi skal vente på, at Flygtningekonventionen bliver genforhandlet, skal vi vente endnu længere.

Hvis vi skal vente på, at FN styrkes til at håndtere et nyt regelsæt, så kan vi begynde at betale i dag, men vil ikke se resultater de første 10 – 15 år om nogensinde.

Når man lægger sine handlingsmuligheder i andres lommer, bliver man magtesløs. Og det er deres egen magtesløshed, som Pape og Sass udstiller, når de selv med en erkendelse af, at det ikke kan blive ved med at gå på denne måde, kun har tom snak og vindfrikadeller at tilbyde de borgere, de laver love for.

Et ansvarligt Folketing vil selvfølgelig handle først på de områder, hvor Folketinget har magt til at handle. Danske politikere kan ikke redde hele verden. Danske politikere kan ikke stoppe krige og udrydde fattigdom.

Danske politikere kan passe på Danmark. Og det er det, de skal. Det er de valgt til. Det får de løn for.

Jeg vil få respekt for Pape og Sass den dag, de stiller forslag i Folketinget om:

  1. Danmark indfører stop for at kunne søge spontan asyl i Danmark
  2. Afviser illegale immigranter på grænsen
  3. Udtræder af Flygtningekonventionen

Men det gør de ikke. De har det bedre med tom snak og vindfrikadeller.