Nogenlunde den melding frygter op mod 25.000 ejere af mindre ejendomme på landet i disse uger. Det er nemlig nu, at den nye ejendomsvurderingslov træder i kraft.

Kort fortalt betyder det, at ejendomme op til 15 hektar skal gennem Vurderingsstyrelsen lup, og finder de, at din ejendom ikke er landbrug, bliver den omkategoriseret til en ejerbolig. kommer skattesmækket – og det kan være op til femcifrede beløb, der skal findes frem til staten hvert år.

Med andre ord kan det have så stor en betydning, at nogle bliver nødt til at sælge deres bolig. Måske endda med underskud, fordi de højere ejendomsskatter kan påvirke ejendommens værdi.

Det hjælper ikke, at man har et lille landbrug, et hobbylandbrug eller grunde med store natur- eller rekreative områder. Skattefars hammer falder prompte, og det kan få en stor betydning for dem, der bor i landdistrikterne.

Fra en årlig grundskyld på 2.700 til 35.600 kroner. Sådan lyder et eksempel nævnt på landbrugsavisen.dk.

Det er helt uacceptabelt, at staten kan tvinge danskere fra hus og hjem – og måske endda væk fra deres forretning. Og det er dybt uansvarligt, at de politikere, der i 2017 vedtog ejendomsvurderingsloven, ikke havde øje for, at de nye regler risikerer at affolke de danske landdistrikter.

I Danmark skal der være plads til, at man kan bosætte sig på landet og måske endda have en hobbyvirksomhed eller et mindre landbrug uden at blive brandbeskattet af politikere, der sjældent tænker længere end til døren på Christiansborg.

Politikerne bør huske på, at det er det, der foregår ude på den anden side af døren til Christiansborg, der er virkeligheden for danskerne. Og den virkelighed burde politikerne bag de nye ejendomsvurderingsregler tage ud og besøge.

For det er derude, at deres tossede påfund rammer hårdt. Det er derude, at deres beslutninger ikke bare er tal i et excel-ark, men skæbner med alt på spil.