I  forgårs fortalte landets statsminister, Lars Løkke Rasmussen, til Berlingske Tidende med henvisning til de omkring 25.000 migranter fra muslimske lande, som regeringen regner med vil finde til Danmark i løbet af i år: ”der findes ikke den stramning, som bare kan få det her til at gå væk”

I stedet annoncerede statsministeren, at ”Vi skal kaste os ind i de europæiske drøftelser”.

Med andre ord. Regeringen kaster håndklædet i ringen. Man har godt nok forsøgt at stramme op hist og her, men man ved med sig selv, at effekten vil være ringe, og at strømmen mod Danmark vil vokse så snart det bliver bedre vejr i middelhavsområdet og trafikken i småbåde over havet tiltager igen.

Regeringen kunne, hvis den ville, stoppe tilstrømningen. Men det vil den ikke. I stedet lægger Lars Løkke nu Danmarks skæbne i EU’s hænder i håbet om, at andre vil løse problemet for ham.

Jeg mener, at det er et svigt at dimensioner af en statsminister som i foråret 2015 lovede en ’straksopbremsning’ hvis folk ville gøre ham til statsminister. Det gjorde de så, men han indfrier ikke sit løfte. Han viger tilbage for at gøre det rigtige og nødvendige. Det er uansvarligt og ringe lederskab.

Man skal være jubeloptimist og nærmest lide af vrangforestillinger, hvis man seriøst regner med, at man fra Bruxelles vil stoppe migrationen fra Afrika og Mellemøsten.

Der er intet af det, EU hidtil har gjort, der har haft nogen virkning. Grænserne er pivåbne. Registreringen af migranter lemfældig. Schengen-systemet er nærmest brudt sammen, og Dublin-forordningen fungerer ikke længere.

EU-landene er dybt uenige, og Tysklands kansler Angela Merkel er ved at miste grebet og opbakningen i sit eget land.

Det bliver ikke fra EU, at strømmen af migranter stoppes. Det er op til hvert enkelt land at gøre det nødvendige for at beskytte sin egen befolkning mod den eskalerende invasion, der truer med at omforme vores samfund til noget, vi hverken ønsker eller kender.

Der er kun én effektiv måde at stoppe migrantstrømmen på ind over de danske grænser:

  1. Stop for tildeling af asyl til spontane flygtninge. Hvis man vil søge asyl i Danmark må man gøre det i en FN-lejr i nærområderne, hvor Danmark selv skal bestemme hvem og hvor mange, vi tildeler asyl.
  2. Tilbagevisning ved grænserne af alle migranter, der forsøger at komme illegalt ind i Danmark.
  3. Opsigelse af de konventioner, som står i vejen for at vi kan beskytte vores eget land.

Det kræver en statsmand at have modet og viljen til at handle således. En sådan statsmand savnes!