Regeringen præsenterede i forgårs en sundhedspakke, der indeholder flere hensigtserklæringer, som vi i Nye Borgerlige bakker op om. Forbedring af det nære sundhedsvæsen, mere sammenhæng i patientforløbene og fremtidssikring af kræftbehandlingen i Danmark.  

Det er der i den grad brug for, hvilket den tragiske sag fra Aarhus Universitetshospital, hvor flere hundrede kræftpatienter ikke blev opereret inden for tidsfristen, vidner om.

Det er problematisk, at når der er problemer i regioner, kommer politikerne på Christiansborg med en pose penge, siger fix det, og så lukker de ellers øjnene og håber på, at det løser sig.

Er der en succeshistorie, er ministrene ikke langsomme til at tage æren på sig, men er der derimod tale om en skandalehistorie, er de hurtige til at tørre ansvaret af på andre.

Men selvfølgelig har man som ansvarlig politiker også ansvaret, når det går skidt, og i den skandaløse sag fra Aarhus Universitetshospital gælder det både de ansvarlige i regionen og i regeringen.

Læger forsøgte at råbe vagt i gevær, da ventetiden på operationer for mave- og tarmkræft eksploderede, men systemet svigtede.

Tænk, at der bevidst blev prioriteret økonomi over de kræftsyge patienter. Man undlod ganske enkelt at informere dem om muligheden for at blive opereret i udlandet, mens andre blev fejlinformeret om rettighederne, fordi man ville holde operationerne og pengene i det offentlige.

Det er forrykt, men det kommer ikke som et chok. For flere partier har i årevis gjort sundhedsområdet til en ideologisk kampplads og postuleret, at man i det private sundhedsvæsen kun tænker på profit.

Det er helt naturligt og rigtigt, at man i det private tænker over, hvordan pengene forvaltes, men man opererer eller behandler ikke dårligere af hensyn til økonomien, som man har set det i Region Midtjylland.

I dag er reglerne sådan, at hvis ventetiden er mere end et par måneder i det offentlige, kan patienten vælge et privat tilbud.

I Nye Borgerlige ønsker vi, at vores dygtige sundhedsfaglige personale får bedre betingelser, bedre arbejdsmiljø og bedre mulighed for vejledning.

Og så vil vi sikre, at alle patienter bliver udret hurtigt og får eventuel behandling igangsat hurtigst muligt. Derfor vil vi lade udrednings- og behandlingsgarantien gælde både offentlige og private tilbud fra dag 1.

For ideologi må aldrig stå i vejen for, at man bliver rask hurtigt.

Kærlig hilsen

Pernille