Peter Seier Christensens blog 02.08.2017

Migrantstrømmen fra Libyen til Europa fortsætter med uformindsket styrke. Vores politikere vil angiveligt gerne bremse den, men samtidig står EU’s Frontex selv for transporten. Det gode skib M/S Juncker kunne man kalde det. Frontex får hjælp af den italienske kystvagt og en lang række NGO’er. Skibene sejler tættere og tættere på Libyens kyst, og samler nu migranterne op få sømil fra Libyens kyst.

Juncker taler om ”flygtninge”, selvom han ved, at der ikke er tale om flygtninge. De fleste kommer fra Nigeria. Bangladesh ligger på andenpladsen efterfulgt af Guinea, Elfenbenskysten, Gambia og en lang række andre afrikanske lande.

De forslag, som politikerne disker op med, er groteske i deres naivitet og deres manglende vilje til at se virkeligheden i øjnene. Anders Samuelsen mener, at vi skal stabilisere Subsahara. Regeringen donerer penge til prævention i Afrika, og tror at det vil have indflydelse på problemet. Og senest har EU taget prisen ved at foreslå, at der lægges begrænsninger på eksporten af gummibåde og påhængsmotorer til Libyen.

Der er ikke brug for flere drøftelser i EU. Der er ikke brug for mere symbolpolitik. Der er behov for handling. Disse tal for den forventede befolkningsudvikling i Nigeria forklarer hvorfor. Nigeria havde ca. 45 mio. indbyggere i 1960. I dag ligger tallet på 200 mio.  I 2050 forventes over 400 mio. I 2100 forventes over 900 mio.

Den forventede befolkningstilvækst i resten af dette århundrede overstiger dermed Europas samlede befolkning. Derfor vil migrationspresset ikke tage af, medmindre vi forsvarer vores grænser, og gør det helt klart, at der IKKE er nogen mulighed for at komme til Europa. Presset vil kun stige, indtil vi gør det.

Vi er i et kapløb med tiden. Jo længere vi venter med at handle, jo større vil problemerne vokse sig.

Kære politikere: så træk dog i arbejdstøjet!