Mange indvandrere har været på kontanthjælp i mere end ti år. Det er takket være politikerne, der i alt for mange år har malket danskerne og sendt pengene ud til indvandrere, der retteligt burde forsørge sig selv.

Vi gik til valg med et krav om, at alle udlændinge her i landet skal forsørge sig selv. Offentlig forsørgelse skal knyttes til det danske statsborgerskab.

Jeg debatterede med statsminister Mette Frederiksen flere gange i løbet af valgkampen. Hun gav mig i princippet ret – og hun lovede sine vælgere, at hvis hun fik magten, så skulle alle udlændinge arbejde 37 timer om ugen for at kunne modtage hjælp fra det offentlige.

En ud af tre på offentlig forsørgelse

Nu har hun magten, og forleden i folketingssalen gentog hun løftet, da jeg spurgte hende, om det stadig gjaldt.

Hun ville dog ikke sige, hvornår hun vil handle på det. Og hun kunne heller ikke forklare, hvordan hun vil sørge for, at malkemaskinen slukkes.

Der er ellers aldeles påtrængende grunde til at gøre noget og gøre det nu.

En ud af tre af de ikke-vestlige indvandrere var i 2018 på offentlig forsørgelse. Til sammenligning var det kun omtrent en ud af seks danskere.

I 2018 hævede de ikke-vestlige indvandrere 14 milliarder kroner i de offentlige kasser – udelukkende til forsørgelse.

Det kan man læse i en analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening, som blev offentliggjort tidligere på ugen.

Oven i den offentlige forsørgelse til de ikke-vestlige indvandrere kommer udgifterne til en lang række andre ydelser og tilskud samt manglende skatteindtægter, fordi de ikke-vestlige indvandrere i så stort omfang ikke tager et arbejde, men lever på offentlig forsørgelse.

Og det får de lov til at blive ved med.

Klar og kontant besked til indvandrere

I sidste uge fik vi tal for, at 3.100 indvandrere har været på kontanthjælp i mere end ti år. I Odense mødes kun 12 procent af de ikke-vestlige kvinder på kontanthjælp med et krav om at søge job.

Det er en helt urimelig byrde at lægge på de danske familier, som i forvejen betaler en alt for høj skat.

Det kan ikke være meningen, at vi danskere skal bruge vores penge på at forsørge ikke-vestlige indvandrere i stedet for at kunne bruge pengene på at gøre noget for vores egne familier.

Det er sygeplejersken, skolelæreren, sosu-assistenten og alle de andre arbejdende danskere, der ud af deres løn betaler regningen. Der er ingen andre til at gøre det.

Penge vokser som bekendt ikke på træerne. De kommer ikke ud af en maskine i Skat. Penge skal tjenes, før de kan bruges.

Det burde ikke-vestlige indvandrere have at vide – klart og kontant: Uden arbejde – ingen penge.

Jeg vil fortsætte med at presse på over for Mette Frederiksen. Hun har lovet, at det skal stoppe. Hun vil blive holdt op på løftet eller udstillet som hykler.

Det er det, jeg, Lars Boje Mathiesen, Mette Thiesen og Peter Seier Christensen vil bruge Folketingets talerstol til.

Mange hilsner
Pernille