I september 2015 sagde Stine Bosse følgende til Politiken om de mange syriske migranter, der kom til Danmark:

”Det er de bedre kvalificerede, der kommer nu. Det er dem, der har nogle penge eller en uddannelse eller har en hjerne, et socialt instinkt, der siger: Jeg skal fandeme nok nå frem”.

Man må give Stine Bosse ret i, at de nåede frem, fordi politikerne lod dem vandre op ad motorvejene. Men ellers taler tallene sit tydelige sprog.

BT skriver i dag om en helt ny opgørelse fra Justitsministeriet, der viser, at antallet af domme for voldtægt i perioden 2012-2020 er steget markant.

Knap hver fjerde af de dømte har udenlandsk nationalitet. Og Syrien ligger nummer et på den triste liste over udenlandske nationaliteter på personer dømt for voldtægt sidste år i Danmark.

Stiller spørgsmål til justitsministeren

Hvor mange af udlændingene er blevet dømt til udvisning af den ene eller anden art, og hvor mange udvisninger er reelt blevet gennemført?

Det vil jeg nu stille spørgsmål til justitsministeren om.

For det er desværre sådan, at ud af 3.820 udlændinge, der i 2019 modtog en dom til frihedsstraf, blev kun 140 udvist for bestandig, og kun 30 ud af de 140 er registreret som udrejst.

Politikerne sidder med ansvaret, fordi man i årtier har ført en forfejlet udlændingepolitik, hvor man ikke har grebet fat om nældens rod og løst udlændingepolitikken fra bunden.

Ingen oprejsning til Stine Bosse

Nu skulle man tro, at det var slut med historier, der modsiger Stine Bosse. Men det er ikke tilfældet, for dagens forside på Berlingske giver hende heller ikke oprejsning.

Den indeholder nemlig endnu en negativ historie om syrerne. Kun fire ud af ti af de syrere, der ankom til Danmark i 2015, er kommet i arbejde.

Politikernes utallige integrationsprojekter, som danskerne betaler for i dyre domme, har kort sagt igen slået fejl.

Gang i hjemsendelser

Den seneste tid har regeringens støttepartier kørt kampagne for at få Danmark til ikke at sende syrere tilbage til Syrien.

De nye tal bekræfter mig i, at vi ikke skal falde for venstrefløjens følelsesporno, hvor enkelte ressourcestærke personer bliver hevet frem i medielyset.

Der er absolut ingen grund til, at Danmark ikke skal sende syrere hjem, som kan være med til at genopbygge deres land.

Politik skal ikke føres på mavefornemmelse – men på viden og erfaring. Og fakta er, at Flygtningenævnet vurderer, at forholdene omkring Damaskus nu er så sikre, at de ikke udløser asyl.

Og når syrere kan rejse på ferie i Syrien, kan de selvfølgelig også blive der.

Hvis ikke de mange tusinde mennesker, der er her på midlertidigt ophold, rejser hjem, når deres midlertidige opholdstilladelse udløber, vil det gøre varigt skade på Danmark.

Det skal vi naturligvis ikke acceptere.