Min tale ved Altingets sommermøde den 11. juni. Talen blev sendt på TV2 News

I Nye Borgerlige kæmper vi for det, der er vigtigt. Det, der betyder noget for os som danskere.

De værdier, der binder os sammen. Vores danske værdifællesskab: Friheden, Fremskridtet, Familien og Fædrelandet.

Da vi blev valgt til Folketinget for et år siden, lovede vi hinanden, at vi ikke ville blive som de andre.

Vi ville holde fast i vores udgangspunkt. Vi er ikke i Folketinget for vores egen skyld eller for partiets skyld. Vi er der og kæmper for danskernes og Danmarks skyld.

Vi siger, hvad vi mener og gør, som vi siger. Og de andre partier er ved at vænne sig til vores åbenhjertighed og direkte facon.

For vi besluttede os også for, at selvom det var et blodrødt flertal, vi mødte ind til efter valget, så ville vi ikke sætte os over i et hjørne med korslagte arme og surmule.

Det ville passe meget dårligt til vores mentalitet i Nye Borgerlige. Vi tog fat, og vi arbejdede os ind i substansen.

Et lille parti langt fra magten kan let blive gemt og glemt på Christiansborg, men sådan er det ikke gået.

Fordi vi går konstruktivt til værks, spiller med åbne kort og siger vores mening lige ud, har vi vundet os en position.

Der bliver faktisk lyttet til os. Af og til lader de andre sig også overbevise og flytter sig i vores retning.

Så den kurs vil vi holde. Men træerne vokser ikke ind i himlen, og vi må erkende, at med en regering, der er afhængig af venstrefløjen og Radikale Venstre, bliver problemerne ikke løst.

Indvandrebanderne skyder stadigvæk i gaderne.

Kriminelle indvandrere overfalder og røver tilfældige ofre blandt danske børn og unge.

Der udvises stadigvæk hverken konsekvent eller efter første dom. Kriminelle udlændige får lov at fortsætte deres kriminelle løbebane.

Udlændinge lever i stor stil på offentlig forsørgelse. Og jeg har en mistanke om, at alt for mange udlændinge svindler sig til danskernes penge gennem socialt bedrageri.

Asylstoppet ligger og blæser i vinden. Mette Frederiksen snakker, men handler ikke.

Og imens ignorerer flertallet i Folketinget, hvordan islam får stadigt stærkere fodfæste og tvinger islamiske værdier ind i vores samfund.

Bønnekald i Gjellerup, barnebrude på asylcentrene, moskeer med spir og tårne der skyder op i gamle danske provinsbyer.

Og en stigende aggressiv og selvbevidst attitude blandt de troende muslimer, der møder vores kritik med hånlige homofobiske tilråb og trusler om seksuelle overgreb, vold og det, der er værre.

Sådan som totalt fredelige demonstranter fra Nye Borgerlige oplevede for nylig i Helsingør.

Der er ingen udsigt til, at udlændingepolitikken bliver løst i dette Folketing. Vores kamp er først lige begyndt.

Næste gang Folketingets politikere skal møde vælgerne, bliver det vores opgave at minde vælgerne om, at for rigtig mange politikere er der enorm forskel på det, de siger før valget og det, de gør bagefter.

Mette Frederiksen brugte en stor del af sin tid som leder i opposition til at overbevise vælgerne om, at hun var kvinden, der ville tage fat og få gjort noget ved problemerne.

Asylstop og loft over indvandring fra de muslimske lande lovede hun. Stop for muslimske friskoler præget af islamiske værdier. Dem lovede hun at lukke.

Og under debatten om barnebrude for et par år siden stod Socialdemokratiet frem og kaldte det ’grotesk’, hvis de internationale konventioner ville give den muslimske ældre mand ret til at beholde den mindreårige pige i sengen hos sig på asylcentrene.

Sådan vandt Mette Frederiksen magten. Men leverer hun på noget af det? Nej. Tværtimod.

Efter valget brugte hun sit flertal med venstrefløjen og Radikale Venstre til at indlede en politisk skueproces mod Inger Støjberg – symbolet på kampen for danske værdier.

Det er skammeligt. Jeg og Nye Borgerlige har som det mest selvfølgelige valgt at gå i brechen for Inger Støjberg – Venstres næstformand.

Jeg kan ikke holde ud at se en værdikæmper som Inger blive udsat for hetz fra meningsdannere og en venstrefløj, der på forhånd har dømt hende til helvedes plager og en rigsretssag.

Jeg kan ikke holde ud at se, at hendes egne på en god dag bakker halvhjertet op, men hverken stiller sig forrest eller tager kampen op.

Inger er ikke Nye Borgerlige, men Inger er en af Danmarks og danskernes værdikriger. Hende bakker vi op.

Jeg har lovet mig selv, at i Nye Borgerlige vil vi aldrig vælge magt på bekostning af idealer.

Det forpligter at være tro mod sig selv og mod de vælgere, der satte et kryds ud for Nye Borgerlige.

På den måde vil vi aldrig blive som de andre. Vi vil gerne samarbejde. Hellere end gerne. Men det skal være om noget, der er til danskernes fordel – ikke kun til partiets fordel.

Og jeg vil også gerne samarbejde med DF.

Der har været en del historier i medierne på det sidste om, at der er dårlig kemi mellem DF og Nye Borgerlige.

Og ja, det må vi jo så gøre noget ved. DF og Nye Borgerlige har fælles mål på to væsentlige områder: Udlændingepolitikken og EU.

I den økonomiske politik kommer vi nok aldrig til at se ens på det. Vi er borgerlige. DF er mere socialdemokratiske.

Det er helt fair. Der skilles vejene. Men især i forhold til EU er vi på samme hold.

Det glædede mig derfor meget, da DF’s formand Kristian Thulesen Dahl Grundlovsdag endelig erklærede, at han og hans parti vil arbejde for, at danskerne får lov at stemme sig fri af EU’s politiske union.

Hvis vi skal nå dertil, skal vi samarbejde om det.

Jeg har derfor tilbudt Kristian Thulesen Dahl, at vi sammen tilrettelægger den videre vej frem. Hvordan får vi danskerne i tale? Hvordan forbereder og forstærker vi den folkelige debat om EU blandt danskerne?

Hvordan kan vi i fællesskab lægge pres på de andre borgerlige partier, så de stiller sig bag kravet om at give danskerne en folkeafstemning?

I dag sendte jeg Kristian Thulesen Dahl en invitation til et samarbejdsmøde mellem ham og mig på mit kontor.

I invitationen tilbød jeg, at vi lægger de midler, vi har fået af Folketinget til EU-oplysning, i samme kurv og arbejder sammen om at engagere danskerne i EU-debatten.

Jeg håber meget, at DF tager imod invitationen. I folkestyret skal vi kunne samarbejde om det, der samler os og som er vigtig for danskerne.

I Nye Borgerlige vil vi bestræbe os på, at det er sådan, det bliver.