10.02.2016 Halvdelen af lønnen får du med hjem. Af den skal du betale skat af din bolig; ejendomsskat og ejendomsværdiskat.

Du skal betale afgift af den elektricitet, du bruger. Det er cirka 80 procent af regningen. Afgift for det vand, du udleder og afgift for den varme, du bruger.

For at komme ud til dine kunder, køber du en bil. Af den betaler du afgifter og moms. For at beholde bilen, betaler du vægtafgift. Og for at kunne køre den, betaler du afgifter af benzin.

Du køber mad og betaler afgifter af alt fra kaffe til nødder. Og så betaler du 25 procent i moms af både varens pris og af afgifterne.

Du bestiller en tømrer, som skal reparere taget på dit hus. Det har du ikke selv tid til, for du skal passe det arbejde, som du er bedst til. Han har en høj timepris, for han skal også selv betale skatter og afgifter af alt, hvad han bruger i sit liv. Det betaler du også 25 procent ekstra i moms for.

For at få råd til at betale dine skatter og afgifter arbejder du lidt mere. Så rammer topskatten og den andel af din løn, som du får lov at beholde selv, bliver endnu mindre. Og du må undvære din familie i længere tid.

For at du kan arbejde og tjene penge til velfærds-hamsterhjulet, har du ikke selv tid til at tage dig af dine nærmeste. Du afleverer dine børn i daginstitution, får skolen til at stå for lektielæsningen og afsætter dine forældre til en kommunal hjemmepleje eller på plejehjem. Det betaler du også for. Mere end andre, fordi du arbejder mere og tjener mere – før skatter og afgifter.

Skulle du være så dygtig, at du har overskud, når du ligger på dit dødsleje og har betalt langt over halvdelen af lønnen for din arbejdstid i skatter og afgifter, så bliver du også beskattet af at dø.

Er vi rigtigt kloge?

Min familie er det vigtigste i mit liv.

Jeg vil hellere være mere sammen med mine egne børn, end tvinges til at overlade dem til andre.

Jeg vil kunne være der for min partner ved svære sygdomsforløb.

Og jeg vil hellere tage mig af mine forældre, end sende dem i armene på forjagede sosu-assistenter, der tvinges til at bruge mere tid på at udfylde skemaer end på mennesker.

Jeg vil have retten til at tage ansvar for mig selv og mine nærmeste.

Derfor vil jeg som partiformand for Nye Borgerlige kæmpe for, at vi som danskere får lov at beholde flere af vores egne penge selv, og vi får frihed og ansvar til selv at bestemme, hvordan vi indretter vores tilværelse.

Pernille