Peter Seier Christensens blog. 03.11.2017

Tyrkerne har i årtier været den største ikke-vestlige gruppe af indvandrere i Danmark. Det er ikke længere tilfældet. I løbet af 2016 blev de overhalet af syrerne.

Det er en bemærkelsesmæssig udvikling. I løbet af ganske få år er syrerne gået fra at være en beskeden indvandrergruppe til at være den største (ikke-vestlige). Det er ikke sket, fordi nogen har besluttet det. Det er ikke sket, fordi danskerne har ønsket det. Det er bare sket af sig selv, fordi vi har ladet det ske. Og syrernes antal vil fortsætte med at vokse i de kommende år som følge af familiesammenføringer.

Er det rimeligt, at Danmark befolkningssammensætning skal ændres så voldsomt pga. en krig i Mellemøsten? Det mener jeg ikke, og derfor ønsker jeg, at Danmark skal indføre et totalt asylstop, så det ikke sker igen, når der er krig i et andet mellemøstligt/nordafrikanske land. Det er et af Nye Borgerliges ultimative krav til en kommende regering, hvis vi skal lægge stemmer til den.

Det er ikke første gang,  at der er sket voldsomme tilstrømninger til Danmark. Pakistanerne var frem til 1988 den næststørste gruppe af ikke-vestlige indvandrere i Danmark, men blev passeret af iranerne efter en kraftig tilstrømning fra 1984 og frem. I 1992 blev de begge overhalet af libanesere (palæstinensere), og i 1995 kom bosnierne, der gik fra 96 til 15200 i løbet af et år og dermed blev den næststørste gruppe dengang. I 2002 var det så irakernes antal, der blev så stort, at de var næststørste gruppe, og det forblev de at være, indtil de sammen med tyrkerne blev passeret af syrerne sidste år.

Det gælder for alle gruppers vedkommende, at de efterfølgende er blevet i Danmark. Man skulle forvente, at flygtninge opholdt sig i landet i en periode for derefter at rejse hjem, men det er ikke sket. Ingen af grupperne er faldet i antal efterfølgende. Flygtninge er dermed blevet permanente indvandrere.

Der er flere tyrkiske efterkommere i Danmark, end der er syriske. Derfor udgør tyrkerne stadig den største gruppe af indvandrere og efterkommere sammenlagt. Men rangen som største indvandrergruppe har de ikke længere.

Tallene er fra Danmarks Statistik

 

Peter Seier Christensen