Politikerne i Aarhus ville så gerne genvælges ved kommunalvalget sidste år. Så for at undgå at genere deres vælgere med besparelser valgte de at lave et budget, hvor de skrev 600 millioner kroner ind, de ikke havde udsigt til at få i kassen.

De overbeviste hinanden om, at Folketinget nok ville ændre på reglerne for kommunal udligning, så Aarhus kommunekasse ville vokse med 600 millioner kroner, som politikerne i Aarhus kunne bruge løs af.

Det gjorde Folketinget som bekendt ikke. Så nu mangler der 600 millioner kroner i kassen, og skoler, syge og gamle må holde for i en omfattende sparerunde.

I disse dage er der kø ved håndvaskene i Aarhus, og politikere på stribe stiller op med den ene mere blåøjede forklaring end den anden. Det er pinligt at være vidne til.

Der var ét medlem af byrådet sidste år, som råbte op og gjorde indsigelse. Det var Nye Borgerliges enmandshær i Aarhus Byråd, Lars Boje Mathiesen.

Fortsættes under billedet…

Følg Lars Boje Mathiesen på Facebook: 

 

Lars Boje Mathiesen er  spidskandidat i Østjyllands Storkreds for Nye Borgerlige. Han sad i Aarhus Byråd fra 2014 – 2017. Han valgte ikke at gensopstille ved kommunalvalget sidste år for at kunne koncentrere sig om sit kommede folketingsarbejde.

Lars Boje Mathiesen er 43 år, far til to børn, bor i Harlev og er selvstændig erhvervsdrivende. Ved siden af underviser han som lærer i en kommunal folkeskole.

Men det hjalp ikke. Tværtimod blev Lars Bojes oprør mod det kunstigt opskruede budget kaldt uansvarligt og populistisk, og de andre politikere vedtog budgettet henover hovedet på Nye Borgerlige. Lars Boje blev sat udenfor døren.

Jeg er stolt over, at have Lars Boje som spidskandidat i Østjylland til folketingsvalget. Han er et lysende eksempel på de kvaliteter, som jeg mener, Nye Borgerliges kandidater skal have for, at vi kan opnå resultater i Folketinget.

Vi er et parti, der nægter at lukke øjnene for frås, spild og misbrug af de penge, som danskerne betaler i skat.

Det vender sig i mig, når borgerlige partier– bare fordi et valg nærmer sig – begynder at dele milde gaver ud til højre og venstre, så man ikke længere kan skelne en borgerlig regering fra en socialdemokratisk.

Alt for ofte lader politikerne til at glemme, at det er andre menneskers penge, de deler ud af. Præcis som journalisten Nynne Bjerre kom for skade at sige forleden, da jeg var i Deadline for at debattere vores arbejdsmarkedspolitik: ’Jamen, det er jo politikernes penge’.

Nej, det er ikke politikernes penge. Det er danskernes penge. Hver gang nogle politikere får en idé og udbryder ’der en million til dig’, som den tidligere minister Annette Vilhelmsen sagde foran rullende kameraer, så er der mindst 125 hjemmehjælpere, der skal arbejde i en hel måned for at betale den regning, politikerne udskriver.

Det skal man vide. Det skal man have respekt for. Det er den respekt alt for mange politikere har glemt – og som vi i disse dage ser oprullet i al sin gru i Aarhus. Det er den ansvarlighed og respekt for danskerne, som Nye Borgerliges kandidater skal tage med ind i Folketinget.

Venlig hilsen
Pernille Vermund