I 2018 før valget lovede Mette Frederiksen at sende asylansøgere til en lejr i udlandet. Hun lovede, at kriminelle udlændinge skulle udvises, og hun lovede også, at alle indvandrere skulle arbejde 37 timer om ugen for at kunne få kontanthjælp og integrationsydelse.

Intet af det har Mette Frederiksen leveret på.

Et fjerde punkt i Socialdemokratiets løfte-katalog på udlændingepolitikken fra 2018 var lovning på, at udenlandske kriminelle skulle sendes hjem til afsoning i stedet for at optage dyre pladser i danske fængsler.

Udenlandske fanger, som øvrigt spreder frygt og vold omkring sig og driver personalet ud i stress og dårlige arbejdsvilkår.

I disse uger forhandler regeringen så en ny aftale for kriminalforsorgen med Folketingets partier.

Det er mig, der forhandler på vegne af Nye Borgerlige, og jeg vil meget gerne medvirke til, at fængselspersonalet får bedre vilkår.

Jeg vil gerne sikre, at dømte udlændinge kommer ud af Danmark. De skal slet ikke være her mere, når de ikke overholder dansk lov. De skal ud.

Så jeg er troligt gået til forhandlingerne med en positiv indstilling om at få et godt resultat.

Men jeg må sige, at det, regeringen har på bordet nu, er et lige så stort fupnummer, som det har været med asyllejren i udlandet og kravet om indvandreres 37 timers arbejde.

Regeringen vil leje 300 fængselspladser et sted i udlandet, siger justitsministeren. Han kan dog ikke fortælle hvor. Han kan heller ikke fortælle hvornår. Det blafrer i vinden.

Men det, han kan fortælle, er, at selv om vi anbringer udvisningsdømte udlændinge til afsoning i udlandet, så agter han og regeringen at tage dem, som ikke frivilligt rejser til hjemlandet, tilbage til Danmark efter afsoning og slippe dem fri i det danske samfund.

Det er helt uacceptabelt.

De vil blive transporteret til Danmark og bedt om at opholde sig på et udrejsecenter.

Et sted, hvor de i øvrigt kan komme og gå frit, fortsætte deres kriminalitet og forpeste livet for lokalsamfundet omkring udrejsecenteret.

Og ikke nok med det. Når regeringen anbringer folk til afsoning i udlandet, vil ministeren sørge for og betale for, at de udenlandske kriminelle kan få besøg af familien fra Danmark under afsoningen.

De danske skatteydere skal altså betale for både flybilletter og ophold for pårørende såsom koner, mænd, og børn, som jævnligt skal kunne komme på besøg i fængslet.

Alt i alt betyder det her, at der ikke er en krone at spare på at leje et fængsel i udlandet.

Danskerne kommer til at betale for lønnen til udenlandske fængselsbetjente i stedet for danske. De kommer til at betale for udenlandsrejser til de kriminelles familier, og de kommer til at betale for hjemtransport og fortsat offentlig forsørgelse af de kriminelle udlændinge efter endt afsoning.

Det er så håbløst og udpræget forsøg på fup af danskerne, at jeg ikke i min vildeste fantasi kan forestille mig, at noget ansvarligt borgerligt parti hopper på.

Jeg og Nye Borgerlige gør i hvert fald ikke, før der kommer helt andre boller på suppen.

Kærlig hilsen
Pernille Vermund