Jeg er hverken protektionistisk, jubeleuropæer eller liberal på en måde, hvor jeg er villig til at sælge ud af grundlæggende værdier for at opnå en kortsigtet økonomisk vinding. Så hvem skulle jeg stemme på, hvis Nye Borgerlige ikke eksisterede? Jeg ved det ærlig talt ikke.

For jeg ønsker at stemme på et parti, der vil gøre Danmark rigere og danskerne friere. Et parti, der vil bygge et borgerligt samfund på danske værdier. Et parti, der står fast på en borgerlig, ansvarlig økonomisk politik og en klassisk, konservativ værdipolitik.

Nye Borgerlige er partiet, der tør være sig deres borgerlighed bekendt. Og derfor var jeg heller ikke i tvivl om at stille mig til rådighed som formand, da pligten på ny kaldte.

En pligt kan lyde som en negativ ting, men sådan ser jeg det ikke.

Selvfølgelig er det lige nu op ad bakke for partiet. Vi har bestemt set bedre dage. At påstå andet ville ikke være troværdigt. Derfor har det også været mit budskab i de seneste dage, hvor jeg har haft mere end et tocifret antal aftaler med journalister og turneret rundt hos næsten alle landets medier.

Jeg ved, at vi kan, hvis vi vil – sammen. For vi har flere gange modbevist journalister, kommentatorer og venstreorienterede folk, der ikke har levnet os en chance.

Først sagde de, at vi ikke ville blive opstillingsberettiget. Da vi blev det, sagde de, at vi ikke ville komme i Folketinget. Da vi modbeviste dem, sagde de, at vi ikke ville overleve mere end en valgperiode. Og selvom vi også modbeviste dem der – og vi endda gik frem med mere end 50 % – har de igen begravet os.

Vi skal altså igen, igen modbevise dem. Det, vi i tusindvis har skabt sammen i fællesskab, skal vi igen bære videre i fællesskab. For hvor skulle vi ellers sætte vores kryds? Jeg er endnu engang blevet bekræftet i, at Danmark har brug for Nye Borgerlige – som danskernes borgerlige vagthund i samfundet og på Christiansborg. Og jeg kan garantere jer, at jeg har blod på tanden og er fuld af energi og kampgejst.

Jeg genopstiller til Folketinget, og hvis medlemmerne af Nye Borgerlige viser mig den store tillid at vælge mig som formand, er det ikke på lånt tid fra min side. Jeg er klar til et langt, sejt træk. For mig er det et maraton – ikke en 100 meter.

Jeg kunne have ignoreret vores lands triste udvikling, men så ville jeg ikke kunne se mig selv i øjnene. Derfor valgte jeg i sin tid sammen med ligesindede at stifte Nye Borgerlige. Jeg kunne nu ignorere vores partis forfatning, men så ville jeg heller ikke kunne se mig selv i øjnene.

Så mange år af mit liv og så meget tid væk fra mine børn har jeg ikke brugt for at opgive Nye Borgerlige og kampen for Danmark nu. For det er i modvind, at man skal stå fast. Og udviklingen er på ingen måde vendt.

Danmark og det danske værdifællesskab er noget, vi forvalter og har et ansvar for. Ligesom vi har en moralsk pligt til at tage ansvar for os selv og vores familie, har vi også et ansvar for at passe på Danmark. Derfor tager jeg naturligvis ansvaret på mig.

Kærlig hilsen

Pernille