24.04.18 ”Jeg har for længst fortalt Mette Abildgaard, at jeg ikke vil stå i vejen for, at hun går på barsel. Mettes mandat skal retteligt gå til en konservativ”.

Det siger Pernille Vermund, som i dag er formand for Nye Borgerlige og står til at komme i Folketinget ved næste valg.

Pernille Vermund stillede i 2015 op for de konservative og blev 1. suppleant for Mette Abildgaard, der nu er gravid og skal på barsel.

”Jeg og Nye Borgerlige kommer i Folketinget på vores eget folkelige mandat. Mette kan nyde sin udsigt til at blive mor og gå trygt på barsel”, siger Pernille Vermund.

”Jeg ville have det dårligt med, at Mette skulle udskyde at blive mor eller undlade at tage barsel, fordi jeg står som suppleant. Det har ikke noget med politik at gøre. Det er almindelig ordentlighed”, siger Pernille Vermund.

Anden suppleant for Mette Abildgaard er Mette Thiesen, som i dag er spidskandidat for Nye Borgerlige i Nordsjælland.

Heller ikke Mette Thiesen har i sinde at benytte sin ret til at tage en plads i Folketinget, når Mette Abildgaard går på barsel.

”Det vil ikke være det rigtige at gøre. En barselsorlov skal man ikke bruge til at fremme sin egen sag på. Så jeg fortsætter i mit gode job som skolelærer, indtil folketingsvalget, så skal jeg nok komme i Folketinget på et mandat fra Nye Borgerliges vælgere”, siger Mette Thiesen.