Regeringen har i dag taget nogle alvorlige skridt i kampen mod spredning af corona-virus i Danmark.

Tidligere i dag skrev jeg sammen med en far, der ikke bor ikke så langt fra mig, som har en søn på seks år, der har cancer og er i kemobehandling.

Sådan en lille fyr er blandt de allermest sårbare og udsatte. Så kom det pludseligt meget tæt på.

Men det netop for at kunne redde ham og andre sårbare danskere fra smitte og død, at vi bliver nødt til at gøre noget alle sammen.

Vi skal blive hjemme, så meget vi kan. Vi skal undgå at samles mange sammen. Skolerne og dagtilbuddene skal holdes lukket. Det gør vi for at få kurven af nye smittede til at flade ud.

Jo færre, der bliver smittede, og jo langsommere smitten spredes, jo bedre mulighed er der for, at sundhedsvæsenet kan følge med og give den rigtige pleje og omsorg til dem, der bliver syge.

Et fortroligt rum

Jeg er i de seneste dage sammen med de andre partiledere blevet tæt orienteret om udviklingen. Statsministeren har taget alle partier uanset farve med ind i det fortrolige rum, hvor vi har fået de samme informationer, som er tilgået regeringen.

Selvom jeg på mange måder er politisk uenig med Mette Frederiksen, så vil jeg give hende anerkendelse for, at hun i den alvorlige situation, vi står i, har forstået, hvad vores folkestyre i bund og grund handler om.

Det handler om vores fælles skæbne på den lille plet, der er vores. Det handler om det danske folk, som deler sig i partier efter anskuelser, men også står sammen, når det gælder.

Det er nu, vi som danskere skal drage nytte af den borgerlig solidaritet, der binder os sammen som folk. Det er nu, fællesskabet skal stå sin prøve.

Denne krise vil ikke give anledning til, at jeg eller Nye Borgerlige på nogen måde vil forsøge at slå politisk mønt på de fejl, som regering og myndigheder utvivlsomt begår og vil begå, inden vi kommer ud på den anden side.

For, og det har statsministeren heller ikke lagt skjul i de samtaler, vi har haft gennem de seneste par uger, vi befinder os i en situation uden fortilfælde. Der er ikke megen erfaring at trække på, så man forsøger at finde de rigtige værktøjer til de rigtige tidspunkter og hellere for tidligt og for meget, end for lidt og for sent.

Jeg bakkede Mette F. op

Den tilgang er jeg enig med statsministeren i, og jeg bakkede hende også op her til aften, da jeg før hendes pressemøde sad sammen med de andre partiledere og talte situationen igennem.

Vores håb er, at vi med disse skridt vil kunne begrænse spredningen af smitte, så færre af vores ældre, færre af vores syge og færre i det hele taget vil blive alvorligt ramt af corona og måske dø.

I de kommende dage skal vi i Folketinget have behandlet og vedtaget de nødvendige love. Hele Folketinget vil samarbejde om at lovgivningen på plads hurtigst muligt, og også på den måde signalere, at vi står sammen i Danmark om at bekæmpe corona og redde så mange som muligt fra smitte, sygdom og død.

Jeg vil gennem min blog og nyhedsbreve holde dig og resten af vores medlemmer i Nye Borgerlige orienteret, om hvad vi gør mod corona-virus, og hvordan vi i Nye Borgerlige ser situationen.

Pas på dig selv og dine kære. Tag hensyn til andre og husk vi alle som danskere er sammen om det her.

Mange hilsner
Pernille