18.01.2017 Nye Borgerlige har i dag sat gang i en underskriftindsamling til fordel for en folkeafstemning om DANSK EXIT.

Folketinget vedtog i foråret 2016, at hvis borgerne kan samle 50.000 støtter, vil Folketinget behandle beslutningsforslaget, som ethvert andet beslutningsforslag fremsat af et medlem af Folketinget.

Nye Borgerlige vil bruge denne mulighed som de første.

”Danskerne sagde ja til at følges med Storbritannien ind i det daværende EF tilbage i 1972. Når briterne forlader EU, er det helt naturligt at spørge danskerne igen”.

Det siger formanden for Nye Borgerlige Pernille Vermund.

”Min anbefaling er klar. Danmark bør følges med Storbritannien ud af EU”, siger Pernille Vermund.

”Theresa May beskriver en fremtid med plads til national forskellighed, med fokus på frihandel og fredeligt samarbejde. EU står for stadig mere magt centraliseret i Bruxelles, ophævelse af den nationale selvstændighed og et system, der ikke skaber velstand, men er sandet til i bureaukrati og overregulering”.

Folketingets administration har meddelt, at man regner med at være på plads med detaljerne omkring borgernes ret til at stille beslutningsforslag i forbindelse med næste folketingssamling fra oktober.

”Det er en fornyelse af folkestyret, at vi som almindelige borgere får denne mulighed for at påvirke lovgivningsprocessen, og jeg glæder mig til at høre forslaget læst op fra Folketingets talerstol til efteråret”, siger Pernille Vermund.

Hun er godt klar over, at der på nuværende tidspunkt ikke er flertal i Folketinget for en folkeafstemning.

”Alting rykker sig i disse tider, og mon ikke også et flertal i Folketinget efterhånden opdager, at EU skaber større problemer for Danmark, end Unionen løser. Med et forslag i Folketinget får vi i hvert fald debatten, og det vil være en god begyndelse”, siger Pernille Vermund.