04.02.2016 Nye Borgerlige får deres første mandater, når de to medlemmer af borgerlisten ’Det nye Allerød’ skifter til Nye Borgerlige i denne uge.

Det er de to byrådsmedlemmer Jesper Melander Hammer (tv.) og John Merklin Jensen (th.), der efter samråd med deres bagland har taget beslutningen om at melde borgerlisten ind i Nye Borgerlige

”Vi er valgt på et program, som vi synes flugter 100 procent med, hvad Nye Borgerlige står for. Derfor har beslutningen ikke været svær, og vores nye partitilhørsforhold får os ikke til at afvige en tomme fra den politik, vi har stået for indtil nu”, siger Jesper Melander Hammer.

Borgerlisten i Allerød er valgt til byrådet for anden periode og har som mærkesager mindre spild af kommunens ressourcer på tomt arbejde og luftige projekter. I stedet vil man have større fokus på den borgernære service og mere inddragelse af brugerne og mere reel valgfrihed til borgerne.

”Nye Borgerlige har ”Mindre stat og mere menneske” som slogan. Det er præcis, hvad vi står for på kommunalt niveau”, siger Jesper Melander Hammer.

Nye Borgerlige blev stiftet i efteråret af de to tidligere konservative Pernille Vermund og Peter Seier Christensen.

”Det går stærkt nu. Vi fik 50 nye medlemmer blot i sidst uge. I januar holdt vi stiftende generalforsamling i fire lokalforeninger og der er planlagt fire mere her i februar. Vores mål er at være repræsenteret i alle kommuner inden årets udgang, så vi kan forberede os første gang at møde vælgerne ved kommunalvalget i 2017”, siger Pernille Vermund.

Nye Borgerliges politik er en baseret på en klassisk borgerlig økonomisk politik, der går ind for en mindre og mere effektiv offentlig sektor, lavere skat og større valgfrihed samtidig med, at partiet har en stram udlændingepolitik og går ind for at opsige de konventioner, som står i vejen for et effektivt stop for ukontrolleret migration.