De andre partier i Folketinget vil give 180 millioner i ekstra mediestøtte i anledning af coronakrisen. Det besluttede de sig for i går.

Nye Borgerliges Frihedsordfører Lars Boje Mathiesen førte ordet for os, og han sagde klart nej. Det er ikke journalistlønninger, de penge, danskerne betaler i skat for velfærden, skal bruges på.

I forvejen får medierne i år 360 millioner kroner i produktionsstøtte, som i realiteten udregnes som et løntilskud til redaktionelle medarbejdere. Medierne har altså allerede snablen effektivt nede i de offentlige kasser.

Det er er jeg og Nye Borgerlige kraftige modstandere af. Medier skal ikke have statsstøtte – og i øvrigt skal DR også klare sig uden penge fra staten, men det er en anden historie.

Avisen skal ikke behandles bedre end damefrisøren

Det er tydeligt, at aviserne har svært ved at sælge annoncer i disse tider, og at det gør økonomien anstrengt.

Men økonomien er sørme anstrengt i store dele af dansk erhvervsliv. Medierne skal ikke have særbehandling i form af ekstra mediestøtte. De skal ikke have fordele, som damefrisøren eller restauratøren eller rejsebureauindehaveren ikke får.

De skal behandles lige. Og medierne har præcis samme muligheder for at benytte hjælpepakkernes tilbud om, at staten dækker op til 30.000 af lønnen for hjemsendte medarbejdere.

Ekstra mediestøtte som promovering?

Jeg kan ikke lade være at tænke, at politikerne lader daleren rulle her, fordi medierne har direkte adgang til politikerne – politikerne er afhængige af medierne til at promovere sig selv.

Sådan skal det ikke være, og det vil Nye Borgerlige ikke stemme for ekstra mediestøtte. Lars Boje Mathiesen har min fulde opbakning til at sige fra.

Desuden ville de andre partier end ikke sørge for, at der bliver ført effektiv kontrol med udbetalingerne. Tilskudsordningen til medierne er hullet som en si og åben for al slags misbrug. I udgangspunktet tror jeg ikke, chefredaktører er svindlere, men når man har med skatteborgernes penge at gøre, skal man forvalte dem med ansvar og omhu.

Den lille mand må bruge sine egne penge først

Og sidst men ikke mindst har flere af de store mediehuse store pengetanke, som de kunne trække på, før de kommer rendende til skatteyderne og vil have ekstra mediestøtte.

En almindelig dansker, der ryger på kontanthjælp, får at vide, at han først skal bruge sin opsparing, før han kan få kontanthjælp. Jeg synes, det vil være rimeligt at sige det samme til de store mediehuse.

Det blev et nej her fra.

Mange hilsner
Pernille