Tilbage i marts kom billeder fra Mols Bjerge af frygteligt udmagret kvæg frem. Jeg husker stadig billederne af køer og kalve, der stod i det rene mudder og kun var skind og ben.

I månedsvis var dyrene blevet udsultet i deres alt for lille indhegning. De var blevet så desperate efter føde, at de ifølge en dyrlæge havde forsøgt at spise bark og giftige planter.

Det værste ved historien er, at der er tale om helt overlagt udsultning begået af Naturstyrelsen. Grebet af en ny idé om ”rewilding” stoppede man simpelthen bare med at fodre dyrene.

På onsdag er der samråd om sagen, hvor Nye Borgerlige vil stille miljøministeren til ansvar for Naturstyrelsens kyniske udsultning af kvæget.

Hvordan har hun som minister retfærdiggjort dyrenes lidelser? Hvor var fagligheden, da man afgjorde, at 160 dyr skulle indhegnes uden at blive tilskudsfodret?  Og er hun villig til at tage ansvaret, eller skal det tørres af på en eller anden projektleder?

Det ser vi meget frem til at høre hendes svar på. Men allerede nu ved jeg nok til at sige, at venstrefløjens hykleri på dyrevelfærdsområdet simpelthen skriger til himlen.

Evig og altid står de klar med en dirrende pegefinger, hvis en enkelt landmand tages i at begå fejl. De har etableret et mægtigt kontrolregime mod almindelige landmænd og nærer dyb mistillid til hele sektoren, som de i virkeligheden helst så lukket.

Personligt har jeg aldrig mødt en landmand, der ville lade sine dyr sulte ihjel. Jeg kender heller ikke til landmænd, der ville tillade personer uden fagkundskab at aflive dyr, sådan som Fødevarestyrelsen tillod det under minkskandalen.

Og nu har vi så set, hvordan venstrefløjens egne naturromantiske projekter tillader dyremishandling. Jeg håber aldrig mere, at vi skal høre på venstrefløjens moraliseren over danske landmænd.