Statsminister Mette Frederiksen løber fra sit løfte og vil alligevel ikke spørge danskerne.

Tirsdag den 26. april diskuterede jeg atomkraft og vindmøller med Mette Frederiksen i folketingssalen.

Den diskussion endte med et løfte fra Mette Frederiksen om at spørge danskerne til råds.

Mette Frederiksen vil gerne have flere tusinde flere vindmøller på land.

Jeg vil have dem ud på havet, hvis vi i det hele taget skal have flere, og så vil jeg have kernekraft til at indgå i vores energiplanlægning.

Ville spørge danskerne om atomkraft

Kernekraft vil Mette Frederiksen overhovedet ikke høre tale om, og hun var i folketingssalen så overbevist om at have danskerne med sig, at hun lovede at tage udfordringen op og spørge danskerne til råds.

Helt præcist sagde hun:

”Denne her udfordring tager jeg faktisk gerne op, at vi spørger danskerne om de så helst vil have et atomværk, der hvor de bor, eller om de vil have en vindmølle. Jeg må sige for eget vedkommende, at jeg hellere vil have, jeg ved ikke hvor mange vindmøller, end jeg vil have et atomkraftværk, hvor vi ikke kan være sikre på sikkerheden”.

Det er 10 dage siden, Mette Frederiksen og jeg havde denne diskussion. Jeg har ikke hørt en lyd fra hende siden da.

Undviger mine spørgsmål

Derfor indkaldte jeg statsmisteren til at svare i folketingssalen på, hvornår hun planlægger at gennemføre den folkeafstemning om kernekraft, som hun har lovet.

Nu vil hun så ikke engang møde op. Hendes stol stod bare tom.

Hun har fået sine embedsmænd til at skrive til mig, at statsministeren ’ikke er i stand til at besvare spørgsmålet’.

Hvad pokker sker der?

Den ene dag er vi på vej mod en folkeafstemning. Ti dage senere bliver det hele aflyst på en mail fra en embedsmand.

Det er demokratisk hykleri af dimensioner.

Tilbage i januar holdt Mette Frederiksen tale, da årets cavlingpris skulle uddeles.

Hun siget ét og gør noget andet

Ved den lejlighed var hun nærmest hellig at høre på, når hun taler om vigtigheden af ’ærlig dialog’ og den ’demokratiske samtale’, som hun sagde.

Helt præcist sagde hun ved den lejlighed:

”Jeg er på lange stræk stærk tilhænger af en direkte og ærlig demokratisk dialog. Et samfund, som ikke evner at tale om tingene, som de er, risikerer, at uløste problemer forbliver uløste….Forpligtelsen til kontinuerligt, vedholdende og vedvarende at understøtte og styrke vores demokrati. Og samtidig holde hånden under noget af det fundamentale, men også skrøbelige, i den tid, vi lever i: Den demokratiske samtale”

Jeg kan ikke have respekt for politikere, som lover ét den ene dag for så den næste fuldstændigt at ignorere sine egne løfter og løbe fra det hele.

Mette Frederiksen har været frygtelig dygtig til at rage magt til sig. Hun er mindst lige så frygtelig til at forvalte den.

Kærlig hilsen
Pernille