Nye Borgerlige forlod i dag forhandlingerne i statsministeriet. Regeringen og dens røde flertal vil simpelthen give danskerne for lidt af deres frihed tilbage og tiltage sig endnu mere magt både borgere og virksomheder.

Dråben var kravet om at indføre et coronapas som betingelse for at begynde en åbning af Danmark.

Det er helt ude af proportioner, og et obligatorisk pas som betingelse for al aktivitet fra cafébesøg til deltagelse i kulturlivet vil være en uhyggelig magtkontrol at give til en regering og dens røde støttepartier, som i forvejen har fået alt for meget magt over danskerne.

Det er mig en gåde, at organisationer som Dansk Industri bakker op om et i bund og grund helt unødvendigt tiltag, der er ude af proportioner og vil gøre det både dyrere og mere besværligt at drive virksomhed i Danmark.

Og det er også ret bedrøveligt, at Nye Borgerlige er det eneste af de blå partier, der siger fra over for regeringen og dens røde flertal, når Mette Frederiksen finder endnu en måde at trække genåbningen af Danmark i langdrag på og indføre endnu et kontrolværktøj.

Vi bekæmper Corona allerbedst ved at vise tillid til danskerne. Det er det, der har virket hidtil. De påbudte fortsatte nedlukninger giver ingen mening, og det gør et coronapas heller ikke, når man ser på tallene.

Der er intet, der tyder på, at en genåbning af frisører og andre liberale erhverv vil sende indlæggelser og pres på sundhedsvæsenet i vejret.

Vi åbnede samfundet sidste forår, uden at der blev testet lige så mange som i dag. Uden en vaccineplan som stille og roligt bliver udrullet. Og uden coronapas.

Nu indfører man endnu et magtmiddel for regeringen. Historien har vist, at når regeringen får et magtmiddel, så bruger den det, og indimellem også misbruger det.

Ved den første spæde genåbning i sidste måned accepterede regeringen, at antallet af corona-patienter på hospitalerne kunne stige til 870 i løbet af april.

Den prognose har danskerne gjort fuldstændig til skamme ved at udvise ansvarlig opførsel. Der er i dag færre end 200 indlagte med corona.

Men så flytter regeringen bare målet, så nu vil man endnu længere ned i indlæggelser for at tillade at åbne mere, og så kaster man endda tvang om coronapas oveni.

Et coronapas vil formentlig kunne bidrage til at mindre smitte spredes, men smittespredningen kan lige så vel holdes i ave ved at vise tillid til, at danskerne vil fastholde den ansvarlige adfærd, som vi har udvist i mere end et år.

Jeg og Nye Borgerlige vil ikke være med til at forlænge nedlukningen, og vi køber ikke præmissen om, at et coronapas er nødvendigt for at genåbne samfundet.

Det er falsk tale fra regeringen og dens støttepartier. Vi siger nej.

Kærlig hilsen
Pernille