20.11.2016 Venstre, konservative og LA skal i den kommende uge forsøge at blive enige om at gå i regering sammen.

Jeg ønsker dem al mulig held og lykke. Danmark har brug for en borgerlig regering, der fører en borgerlig politik.

Det må dog siges: Hvis ikke en VKI-regering fra første færd får gjort op med tre årtiers fejlslagen udlændingepolitik, så kan det for så vidt være lige meget med resten.

Jeg har optalt 17 små lappeløsninger på udlændingepolitikken, de tre partier i samarbejde med DF kunne mande sig op til i den netop aftalte finanslov for 2017. Det var ikke opmuntrende læsning.

Det er den samme recept med lappeløsninger, hvor små symbolske ændringer hist og her skal overbevise befolkningen om, at man har evne og vilje til at løse problemerne. Det virker bare ikke. Næste år skal der flere lapper på kludetæppet.

Dansk Folkeparti har slået sig op som tamburmajor i lappeløsningernes vagtparade. Venstre, Konservative og Liberal Alliance trutter med i koret, men de ved godt, at deres lapper på kludetæppet ikke løser noget.

Danmarks udfordringer med migranter, uintegrerede indvandrere, kriminelle udlændinge, radikaliserede islamister og voksende parallelsamfund kan ikke klares med lapper.

De fire partier, der burde løse opgaven, gør det ikke. Min bekymring er, at næste ugers møder på statsministerens landsted Marienborg vil blive brugt på at pleje små snære partiinteresser og at det væsentligste – et opgør med udlændingepolitikken – slet ikke bliver berørt.

Her er – bare for at vise, hvad det handler om – en opstilling af tre af de 17 lappeløsninger fra finansloven og en forklaring på, hvad Nye Borgerlige vil gøre for at løse problemerne ved roden.

laploes3