13.04.2020 Der er på grund af coronaberedskabet 1000’vis af danskere, som nu står på ventelister. Regeringen bør lægge venstrefløjsideologien i skuffen og lade de private hospitaler bidrage.

Danskere, der har fået udsat deres operation eller som kan ikke komme i behandling for de lidelser, der plager dem. Det er politikernes opgave, at de patienter bliver hjulpet så hurtigt som muligt, og at den usikkerhed og utryghed, krisen har skabt for patienterne, afløses af tryghed.

Nye Borgerlige mener, at alle Folketingets partier bør samarbejde om at få sundhedsvæsenet i gang igen efter krisen. Det er ikke vejen frem, at småskænderier mellem blå og rød blok skal tage patienterne på venteliste som gidsler.

Nej til venstrefløjsideologi

Det er derfor også uacceptabelt, at sundhedsministeren af ideologiske årsager og af hensyn til venstrefløjen i går ikke ville afsætte penge til, at de private hospitaler og klinikker kan bidrage med alt, hvad de har, for at få ventelisterne væk.

Venstrefløjen i Folketinget skal ikke slippe af sted med, at deres modstand mod private hospitaler går ud over danske patienter.
På grund af denne ideologiske blokering til skade for danske patienter, forlod Nye Borgerlige i går forhandlingerne med sundhedsministeren.

Nye Borgerlige mener, at forhandlingerne bør forsætte i Finansministeriet så snart som muligt, og det er derfor også glædeligt, at Finansministeren har indkaldt til nye forhandlinger i eftermiddag.

De private hospitaler skal udnyttes 100 procent

Vores henstilling til finansministeren og regeringen er, at man må give en garanti for, at den ledige kapacitet i det private sundhedsvæsen vil blive udnyttet, uden at midlerne går fra det offentlige sundhedsvæsen.
Det skal vi have en garanti for, og der skal afsættes penge målrettet at få puklen væk – man skal gå i gang allerede nu. Hver dag, der spildes, betyder, at patienter lider og ikke får den behandling, de har krav på.

Det er forståeligt, at regeringen i den nuværende situation ikke kan opstille en plan med datoer for, hvornår udrednings- og behandlingsgarantien kan genindføres.

Der er for mange usikkerheder, og krisen er ikke ovre endnu, selvom det ser ud til at gå den rigtige vej. Men regeringen kan på sin side lægge venstrefløjsideologien i skuffen og lade den private del af sundhedsvæsenet bidrage med 100 procent af, hvad de har til rådighed.

Kærlig hilsen
Pernille Vermund