07.02.2019 Danskere, der har meldt sig under Islamisk Stats sorte fane, skal aldrig nogensinde lukkes ind i Danmark igen.

Regeringen har netop deltaget i en konference i Washington mellem de lande, der har været med til at bekæmpe Islamist Stat i Irak og i Syrien.

På mødet blev spørgsmålet rejst, og det lader til, at stemningen går i retning af, at det er bedre at tage dem hjem og idømme dem en straf frem for at lade dem sejle deres egen sø i den syriske ørken.

Udenrigsminister Anders Samuelsen vil nu sammen med regeringen ’vurdere’, hvad der er bedst. Og I Berlingske Tidende forbereder han danskerne på, at den vurdering, nok allerede er taget til fordel for at lukke terroristerne ind i Danmark igen.

”Danmark kan – måske – være bedst tjent med at hjemtage farlige danske IS-krigere”, siger Anders Samuelsen.

Det må ikke blive udfaldet. For hvis krigerne kommer inden for landets grænser, kommer de ikke ud igen. Måske får de hver især en fængselsstraf, og måske bliver nogle af dem fradømt deres danske statsborgerskab.

Men de kommer ud af fængslet igen i løbet af nogle år. Og de vil med de nuværende regler få lov at blive på ’tålt ophold’, som betyder, at de kan gå frit omkring, fortsætte deres liv i Danmark, lægge deres planer, rekruttere flere til deres syge ideologi og føre Den Hellige Krig ind i det danske samfund.

Det skal vi aldrig acceptere. Men blot det, at det overvejes og ’vurderes’ i regeringen, viser, at der er brug for, at nogen siger kraftigt og konsekvent fra – nu.

Anders Samuelsen undskylder sin idé med, at de ’i princippet kan løbe over grænsen’, hvis vi ikke hjemtager dem og holder øje med dem.

Ja, det er en stor risiko, fordi regeringen nægter at indføre en effektiv grænsekontrol, så vi kan få styr på, hvem der rejser ind i landet.

Det burde regeringen koncentrere sig om at få etableret i stedet for at lege med tanken om at lukke terrorister ind ’for at kunne kontrollere dem’, som udenrigsministeren siger.

Det er naivt og utroligt risikabelt. De mennesker er ’ekstremt farlige’, som Anders Samuelsen selv medgiver.

Vi skal ikke lukke ekstremt farlige mennesker ind i vores land. De kan rådne op, hvor de befinder sig.